Julmarknad på Karlsgatan 2

Helgen den andra advent, 8-9 dec kl 12-16, flyttar julen in på Karlsgatan 2. Det blir en julmarknad med en härlig blandning av hantverk från Västmanland, juliga godsaker, klappar, musik, pyssel och barnaktiviteter. Självklart går det även att besöka utställningarna på Västerås konstmuseum och Västmanlands länsmuseum som håller öppet som vanligt. Varmt välkommen!

Vi söker ungdomar till projektet Koldioxidteater

Vi söker ungdomar i åldern 16-19 år som vill delta i projektet Koldioxidteater under våren 2019.  Projektet fokuserar på ungdomars möjlighet att reflektera över och kritiskt granska sociala normer kring klimatmål och koldioxidutsläpp, genom deltagande teatermetoder.

Västmanlands läns museum får ca 2 miljoner kr för hållbarhetssatsningar

I en unik satsning på svenska museer har Formas forskarråd beslutat att dela ut drygt 11 miljoner kronor till sex museer för att de ska förmedla kunskap om forskning och hållbarhetsmål. Västmanlands läns museum är en av de utvalda och kommer att tilldelas nästan 2 miljoner till sitt projekt Koldioxidteater.