• Här är du:

Sovrummet Foto: Karl Erik Granath

Datum: Onsdag 23 maj kl 18
Plats: Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2
Entréavgift: 40 kr/person. Obligatorisk föranmälan senast 23 maj på tfn 021-39 32 69.

Det krävs inte perfekt syn för att kunna ta del av våra utställningar och det är viktigt att alla får chans att ta del av dem. Under våra syntolkade visningar ges detaljerade och målande beskrivningar av utställningarna för att skapa förståelse. Visningarna tar cirka 60 min.

Folkhemmets rum
Specialvisning av Folkhemmets rum, en utställning som visar fotografier ur vandringsutställningen från Nordiska museet.

I fokus för den är boendeidealen under folkhemsperioden 1930-1960-tal. Fotografierna visar kök, vardagsrum, sovrum och badrum under perioden och bilderna är tagna av välkända svenska fotografer som Gösta Glase, Karl Heinz Hernried, Kerstin Bernhard, KW Gullers och Karl Erik Granath.

Nya tankar och idéer kring rummens funktion och användning för den moderna människan presenteras i bilderna.

Välkomna in för en stunds tankeväckande nostalgi!

Startar: 2018-05-23