integritetspolicy/GDPR



Vi värnar om din integritet. När du i olika situationer kommer i kontakt med vår verksamhet, kan dina personuppgifter (såsom namn, adress, e-post, personnummer och telefonnummer) komma att behandlas av oss.

Vi behandlar alltid dina personuppgifter i enlighet med tillämplig integritetslagstiftning, så som Dataskyddsförordningen, Dataskyddslagen och övrig kompletterande lagstiftning.

Den här personuppgiftspolicyn beskriver i vilka situationer vi behandlar dina personuppgifter, hur vi behandlar dem, vilka skyldigheter vi har och vilka rättigheter du har. 

Vad är en personuppgift?
Begreppet personuppgift innefattar all information som kan identifiera en enskild person som är i livet. Sådana uppgifter kan vara namn, personnummer, adress, fotografier, ljudupptagningar eller videoinspelningar.

Laglig grund för vår behandling av personuppgifter
Vi behandlar personuppgifter utifrån den verksamhet vi bedriver och för att uppfylla de rättsliga förpliktelser som åligger oss.

Hur samlar vi in personuppgifter?

Cookies och IP-adress
Västmanlands läns museum använder cookies och sparar din IP-adress för att förbättra din användarupplevelse och för att ge dig som gäst tillgång till viss funktionalitet. Våra cookies sparar inte information såsom namn och personuppgifter.

Marknadsföring
När du delger oss din e-post frivilligt kommer du att få utskick från oss i marknadsföringssyfte. Du kan när som helst avbryta dessa utskick genom att kontakta oss eller genom att avregistrera dig via länk i utskicken. Uppgifter kan även användas för utskick per post, sms samt för marknadsföring i digitala kanaler. Du kan när som helst kontakta oss för att avbryta marknadsföringen mot dig som besökare.

Sociala medier och korrespondens
Din korrespondens med oss genom sociala medier eller e-post lagras för att säkerställa ett bemötande i världsklass för dig som besökare.

Tredje part
Ibland samlar vi även in personuppgifter från tredje part. Exempel på tredjepartskällor, som kan variera över tid, är leverantörer av betalningstransaktioner, tjänsteleverantörer som erbjuder data för att vi ska kunna anpassa vår marknadsföring på internet, samt partners vi samarbetar med för att arrangera event.

Lämnas personuppgifter ut till andra mottagare?
Västmanlands läns museum är en offentlig verksamhet. Meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen.  Allmänna handlingar kan lämnas ut enligt offentlighetsprincipen till journalister och enskilda som begär att få ta del av allmänna handlingar.

Ett av Västmanlands läns museums uppdrag är att långsiktigt bevara regionens immateriella och materiella kulturarv. Museet samlar in arkivalier, fotografier och föremål som är av allmänt intresse och för historiska eller vetenskapliga forskningsändamål. Museet använder etablerade databaser och IT-system och vi registrerar inga uppgifter som inte är kopplade till museets uppdrag. Vissa system är installerade hos leverantören eller är molnlösningar och då överförs personuppgifter till leverantören.

Databaserna för museisamlingar är delvis publikt sökbara och vid donationer och dokumentationer registrerar vi överlåtarens/informantens namn och adress. Överlåtaren/informanten informeras alltid om detta och ges möjlighet att kravställa att dessa uppgifter ej görs publikt sökbara.

Västmanlands läns museum säljer inte uppgifter vidare till tredje part.

Ändringar i Integritetspolicy
Västmanlands läns museum förbehåller sig rätten att göra ändringar i denna Integritetspolicy när som helst i tiden i den utsträckning ändringarna är nödvändiga för att åtgärda störningar eller för att uppfylla nya legala eller tekniska krav. Alla ändringar av denna Integritetspolicy kommer att publiceras på vår hemsida.


Dina rättigheter
Förordningen innebär bland annat följande rättigheter:
  • Du har rätt att få utdrag av dina personuppgifter samt annan data vi har lagrad om dig, t.ex. fotografier
  • Du har rätt att bli raderad ur våra system
  • Du har rätt att få korrigering av uppgifter
  • Du har rätt att återkalla samtycke i den mån samtycke används

Har du frågor, vill begära utdrag, korrigering eller radering, kontakta oss på lansmuseet@regionvastmanland.se.