När då var nu forntidens folk och fä
lediga tjänster

Vi är väldigt glada över att det finns ett stort intresse för att arbeta hos oss. Här nedan ser du ifall det finns några lediga tjänser tillgängliga. Tyvärr har vi ingen praktisk möjlighet att personligen besvara alla spontanansökningar. Välkommen att regelbundet titta här istället och följ oss även på Instagram eller Facebook. Vi annonserar alla lediga tjänster på www.regionvastmanland.se/jobba-med-oss/


Intresseanmälan praktik

I mån av tid och möjlighet så tar vi emot praktikanter på våra olika enheter. Främst prioriteras studeranden på eftergymnasiala utbildningar inom de ämnesområden som inryms inom länssmuseets verksamheter.

Om du är intresserad av att praktisera hos oss så behöver du skicka in en intresseanmälan, senast tre månader före din praktik, per mail till lansmuseet@regionvastmanland.se. Bifoga en kort presentation av dig själv och varför du vill praktisera hos oss, vilken period som är aktuell samt ett kort cv. Vi går igenom de förslag som kommit in och därefter meddelar vi dem som har lämnat in intresseanmälningar om vi har möjligheter att ta emot praktikanter den önskade tiden.2018-10-02

Programansvarig sökes

Vill du arbeta med att utveckla museets programverksamhet både kring det västmanländska kulturarvet och andra kulturuttryck? Vill du vara med och skapa intressanta upplevelser för våra besökare? Då är det kanske dig vi söker till oss på Västmanlands läns museum! Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Arbetsuppgifter
Som programansvarig kommer du att utveckla och samordna Västmanlands läns museums och Karlsgatan 2:s programverksamhet. Du tar initiativ till, driver och genomför program av olika slag. I arbetsuppgifterna ingår att vara en kontaktperson för regionens föreningar och andra samarbetspartners som är intresserade av att samverka med museet. Du ingår i den publika avdelningen och samarbetar med dina kollegor kring att utveckla vårt arbete med pedagogik, utställningar och program. Programverksamhet hos oss kan innebära allt från vernissage, föreläsningar, barnarrangemang, musik och teater till bussresor och evenemang ute i länet. En arbetsuppgift är kommunikation av våra program och aktiviteter och samarbetet med vår kommunikatör är en viktig del av tjänsten.


Om arbetsplatsen
Västmanlands läns museum bedriver verksamhet i hela länet med inriktning på samarbete i olika nätverk och förmedling av kulturarv. Museet finns i ombyggda lokaler i det som en gång var Aseas första rationella verkstad i Västerås, lokaliserade till Karlsgatan 2 i Västerås. I samma hus finns även Västerås Konstmuseum. Karlsgatan 2 är en livlig och kreativ mötesplats för konst och kulturarv som samlar medarbetare från många kompetensområden.
Vi har också ett föremålsmagasin, WestmannaArvet i Hallstahammar. Som medarbetare hos oss finner du en arbetsplats som satsar på utveckling och nya arbetsformer. Här finns även dedikerade medarbetare som är passionerade för sitt uppdrag och som ser fram emot att få just dig som kollega. Läs gärna mer om oss här


Vi erbjuder dig

  • möjligheten att vara med och påverka kulturlivet i Västmanland för barn- och unga
  • tillfällen att skapa intressanta och normkritiska event och aktiviteter tillsammans med länets innevånare
  • arbete med rikt och mångfacetterat kulturarv
  • ett utåtriktat arbete med många kontaktytor
  • ett spännande och varierat arbete i en kontrastrik miljö
  • att vara del av ett kreativt team med bra samarbete


Kvalifikationer
Du som söker har en kandidatexamen inom kulturområdet (t.ex. som kulturvetare, antikvarie eller inom informationsdesign mm.). Vi ser att du tidigare arbetat med programverksamhet och/eller arrangörskap, där du haft ett helhetsansvar eller varit involverad i flera olika delar kring skapandet av event eller arrangemang. Du har också erfarenhet från utåtriktat arbete där fokus legat på bemötande och har på något sätt lett eller drivit projekt. Du behöver kunna kommunicera och uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Meriterande är erfarenhet av textproduktion för olika målgrupper (t.ex. inom sociala medier eller utställningar) samt kunskaper i ytterligare språk än engelska och svenska. Det är även positivt om du arbetat med sociala medier och grafisk formgivning.

För att passa hos oss ser vi att du är en initiativrik och flexibel person som ser möjligheter. Du har förmåga att arbeta självständigt i en roll där du är aktiv i att bidra med idéer och nytänk i arbetsrelaterade frågor. Du räds inte att vara med och utveckla program för museet som är nyskapande. Det här är ett jobb för dig som trivs i samarbetet med andra och som har förmåga att bemöta olika typer av människor. Är du också intresserad av digital utveckling och kan arbeta strukturerat även i situationer som ibland utmanar dig så kan det här vara det perfekta jobbet för dig.


Anställningsvillkor
Tillsvidare, heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan senast 22 oktober 2018. 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju.

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Jennie Schaeffer
Länsmuseichef
021-17 62 10

Mats Arnell
Facklig repr. Vision
021-39 32 62

Ingrid Eriksson
Facklig repr. DIK
021-39 32 70

ANSÖK HÄR