• Här är du:


LEDIG TJÄNST: LÄNSMUSEICHEF TILL VÄSTMANLANDS LÄNS MUSEUM


Vi söker en ny länsmuseichef då vår nuvarande länsmuseichef ska gå i pension. Carl-Magnus Gagge säger: "Jag har haft världens roligaste jobb, där jag fått möjlighet att påverka länets kultur och varit del av en kreativ arbetsplats."

Vi söker dig som tillsammans med en kompetent och kreativ personal ska fortsätta utveckla Västmanlands läns museums arbete med pedagogik, digitalisering, vidareutveckling av det regionala kulturarvsarbetet och andra nya spännande utmaningar.

Arbetsuppgifter

Som länsmuseichef kommer du ha tre viktiga uppdrag.
Att inspirera och coacha dina drygt 20 medarbetare till att nå målen för verksamheten, att se till helhetens bästa och bidra till en god arbetsmiljö. 
Att förstärka museernas roll i samhället. Vi vill ha din hjälp att fortsätta skapa en verksamhet som är kunskapsbaserad, tillgänglig och bejakar mångfald samt inbjuder till delaktighet, kreativitet och kulturell förnyelse. För oss är det moderna samhällets och samtidens kulturarv ett prioriterat arbetsområde. 
Att driva samverkan med länets olika aktörer inom kulturområdet och att utveckla nätverk och dialog inom musei- och kulturarvsområdet.

Den roll du söker är en del av verksamheten kultur och ideell sektor och Centrum för regional utveckling(CRU). Det innebär att du tillsammans med dina chefskollegor och medarbetare bidrar till den strategiska utvecklingen av verksamheten och dess processer. Du är även föredragande i olika beredningar.

Om arbetsplatsen

CRU ansvarar för att leda och samordna arbetet med den regionala tillväxten i Västmanland och är organiserad under Regionkontoret inom Region Västmanland.

Västmanlands läns museum finns i ombyggda lokaler i det som en gång var Aseas första rationella verkstad i Västerås. Museet har nybyggda basutställningar, moderna föremålsarkiv och ligger i framkant nationellt med flera kulturmiljövårdsprojekt.

Länsmuseet är lokaliserat till Karlsgatan 2 i Västerås, som delas med Västerås Konstmuseum, och till WestmannaArvet i Hallstahammar. Läs mer på museets hemsida, www.vastmanlandslansmuseum.se

Vi erbjuder dig:

goda möjligheter att påverka länsmuseiverksamheten
nära samverkan med Västerås Konstmuseum
möjlighet att påverka länets kultur
en kreativ miljö, där vi lägger vikt vid öppenhet och delaktighet i allt vi gör
möjlighet att jobba efter en väl genomarbetad kulturplan https://www.regionvastmanland.se/globalassets/regionvastmanland.se/kultur/regional-kulturplan.pdf
Kvalifikationer

För att bli länsmuseichef kräver vi att du har en akademisk examen med inriktning mot museets ämnes- och verksamhetsområden. Vi vill att du har erfarenhet av ledarskap med ansvar för personal, ekonomi och verksamhet samt erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Vi förväntar oss att du har ett intresse för förändringsarbete. Kommunikation är en viktig del i ditt arbete därför ska du ha en god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Att du är utåtriktad och har en god samarbetsförmåga. Du är tydlig i din kommunikation och har mycket god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Arbetet kräver att du är självgående och gillar att inspirera andra. För att trivas och fungera i arbetet behöver du vara uthållig och värdesätta olikheter. Är du kreativ, så kommer du att trivas hos oss!

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning på heltid 

Välkommen med din ansökan senast 7 januari 2018!

Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju.

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och Medflyttarakademins stöd.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Lena Karlström
Verksamhetschef
021-17 34 53

Mats Arnell
Facklig repr. Vision
021-39 32 62

Ingrid Eriksson
Facklig repr. DIK
021-39 32 70

Sök tjänsten här: