• Här är du:

Ny länsmuseichef till Västmanlands läns museum

Från och med den 14 maj tillträder Jennie Schaeffer tjänsten  som länsmuseichef för Västmanlands läns museum. Jennie kommer närmast från Mälardalens högskola där hon varit avdelningschef och lektor i informationsdesign.

Några ord från Jennie

"Jag heter Jennie Schaeffer och börjar som länsmuseichef den 14 maj. Jag är både stolt och glad över att få ta över och leda ett museum som är spännande och kreativt med verksamhet i hela regionen. Jag vet att Västmanlands läns museum ligger många människor varmt om hjärtat redan idag med populära utställningar och program.

Jag har kunnat bekanta mig med delar av museets verksamhet i mitt tidigare jobb som avdelningschef och lektor i Informationsdesign på Mälardalens högskola eftersom jag drivit utvecklingsprojekt tillsammans med museer, bland annat Västmanlands läns museum.

Museet har en stor och komplex verksamhet som bevarar, undersöker och förmedlar både det materiella och immateriella kulturarv som berättar om oss som människor och vår omvärld. För mig är museet en viktig aktör i ett demokratiskt samhälle. Jag vill vara med och driva processer som involverar både invånare och medarbetare i att utforska Västmanlands läns museum som framtidens museum. Vi ses!

Kika gärna in på det intressanta programmet för våren 2018!"

/Jennie

Pressmeddelandet från Region Västmanland