Litet men naggande gott.Bildtext: Litet men naggande gott.

12 augusti 2020

Den här veckan har Karlsgatan sakta men säkert fyllts på med semesterutvilade kollegor. Måste säga att ni alla har varit jätteduktiga, då ni har kommit ihåg era pluppar och dessutom spritt ut er ankomst så vi kontorsjobbare har hunnit anpassa oss. Tack 😊

Så jag har tagit mig några små promenader utanför arkivet för att se vad som nu har kommit igång i huset. Fast i ärlighetens namn måste jag erkänna att en stor anledning till mina utflykter även är att se vad det är för väder ute. Sikten från bunkern…förlåt arkivet, är ju rätt så begränsad…inte som från ett köksfönster precis.

Till min stora lycka så har det hänt lite utöver det vanliga i veckan. Eller som det heter på webbspråk, saker är ”Under Construction”, tänk frasen flankerat av en vägskylt för vägarbete. Trots det soliga vädret som kan trötta ut den bäste så pågår en hel del arbete. Kanske tack vare husets air-condition, ett klart plus i en värmebölja som en kollega så träffande påpekade.

Vi har nu ett litet minikafé, för den som är i behov av lite koffein och någon lika uppiggande sötsak, och det kan ju aldrig vara fel. Tyvärr såg jag dock ingen Geisha, chokladen då alltså, så jag läger härmed in det som ett förbättringsförslag. Tänker att det måste ju vara en garanterad storsäljare!

Djupt inne i Länsmuseet så håller ett rum på att resa sig från sin förrådsslummer likt en praktfull fågel Fenix. Ser med spänning fram mot hur det kommer att bli när det är klart. Är redan nu helt säker på att det blir kraftfullt!

Enligt väl underrättade källor så håller ett annat rum också på att väckas ur sin törnrosasömn. Bakom dess stålvägg ska det nu förberedas för kulinariska stordåd. Som det gamla ordspråket säger, den som väntar på något gott väntar inte för länge!

Så bakom kulisserna händer det massor av nya roliga grejer, ska bli extra kul när ridåerna går upp! Då är det helt klart ett utmärkt tillfälle att ta ytterligare några små promenader i detta överraskningarnas hus. Att som en nyuppstigen fågel Fenix prova sina vingar och vidga vyerna…det kan ju heller aldrig vara fel.I väntan pa Kost.Bildtext: I väntan pa Kost.

Triss i servicekollegor.Bildtext: Triss i servicekollegor.

Flitens lysande lampa lyfter upp Kraftverket.Bildtext: Flitens lysande lampa lyfter upp Kraftverket.