Svartvit bild där man ser en bensinstation i mörkret. Man ser byggnaden med fönster och en dörr som står öppen. Utanför finns ett utskjutande tak och ovanpå lyser namnet Caltex i neonbokstäver. Under taket står två bensinpumpar och på varsin sida står två bilar. Vid den högra bilden står en man med mössa och fyller på bensin i bilen.
Bildtext: Ny energi i upplyst vintermörker!

13 JANUARI 2021

Ok, nytt år och allt det där, fast om man bortser från den nytillkomna snön så börjar ju detta nyfödda år som det gamla, ungefär som jag nämnde att det nog skulle göra i en tidigare hälsning. Nåja var väl knappast någon överraskning, då ju förra året var fullspäckat av sådana.

Att snön lyser vit på taken, det gör ju tillvaron, i alla fall den som är utanför arkivet och alla hemmakontoren, lite ljusare, och så går vi ju också mot ljusare tider med mer sol och vaccin.

Vintermörkret får mig att tänka på en av mina favoritbilder i arkivet, som trots det lite reklamliga motivet fotografen Ernst Blom har lyckats få väldigt stämningsfull. Läste också häromdagen att förra året var något av de varmaste i mannaminne, apropå bildens motiv då.

Själv har jag inget emot mörkret, har alltid trivts väldigt bra i det, då det får mig att känna mig lugnt på något sätt. Kanske mest för att det känns som om tankarna saktar ner och blir klarare när omgivningen är tyst och stilla. Sen så är det ju lättare att höra monstren då också, och dessutom ser de ju inte lika läskiga ut när det är mörkt heller. Med det sagt så får jag väl erkänna att det blivit en hel del nattsuddande under julchillen, ja ni vet som i diktens värld där endast tomten är vaken. 😊

Kanske därför som jag tycker det är extra kul när jag hittar ”by night” bilder i arkivet, för sådana finns det faktiskt en hel del av varav denna är en. Så en idé jag har är att rota fram några fler framöver, kan bara nämna att den som råkar gilla neonljus då nog kommer att få sitt lystmäte.

Annars så rullar jullunken på så sakteliga här på kontoret, och vartefter dagarna går och jag rotar runt i arkivet så börjar inspirationen sakta men säkert att sätta lite fart också.

Hur som helst så kommer jag att fortsätta att hälsa till er alla, ibland blir det lite kortare och ibland lite längre, och så här efter en lite längre ledighet då man ju sägs det ska mjukstarta så blir det då en lite kortare hälsning.

Löften är ju populära så här i nyårstider så att skicka hälsningar får väl som sagt bli min då, och så att vattna blommorna på kontoret då också. Som faktiskt får mig att känna mig lite som en hustomte när vintermörkret  och lugnet har sänkts sig över kontoret…

Apropå nyår och att det är lugnt här på kontoret, så börjar jag höra första textraden i låten ”New years day”, och samtidigt så rullar en musikvideo som finns till låten upp för mitt inre. Just den videon avslutas med att bandets sångare säger att deras namn är ”just a letter and a number”, behöver inte vara konstigare än så alltså. 😊

PS. Svaret på förra musikfrågan är duon ”Adolphson och Falk”. Om ni undrar hur lugnt det egentligen är här på kontoret, så kan jag säga att jag flög solo på lunchen idag, och lamporna slocknade två gånger så det var tur att det var dagsljus i alla fall… Passar också på att önska er alla en riktigt god fortsättning! DS.


En färgbild där man ser golvet på entrétorget på Karlsgatan 2. Till höger skymtar man en julgran och till vänster till en hög med granbarr på golvet. Bildtext: Julgransplundring modell K2

Bildtext: Snön lyser vit på taken

Tomten has left the building Bildtext: Tomten has left the building

Bildtext: Ibland känns det som om tiden går lite långsamt...