Room with a view, or not.
Bildtext: Room with a view, or not.

2 JULI 2020

Kom på att ni kanske undrar lite över hur det har varit i arkivet den här våren. Alltså att någon av er i alla fall vid något tillfälle kanske möjligen om inte annat oförhappandes har tänkt den tanken. Nåväl, vi ska inte fördjupa oss i det utan går vidare.

Kort sagt så har jag och min cell…förlåt arbetskamrat Anette haft det bra här i arkivet. Vi har haft det lugnt, skönt och svalt i våra båda klimatstyrda rum, alltså bibblan och arkivet.

Fast det där med ”lugnt” är en sanning med modifikation. För den kluriga paradoxen är att vi aldrig någonsin fått så många frågor att besvara som denna minst sagt annorlunda vår. Inte minst från er alla kära medarbetare, ingen nämnd och ingen glömd. 😊

Så den här veckan, som också är den sista arbetsveckan innan vi i bunkern…förlåt arkivet går på semester, så tänkte jag passa på och visa hur typ vår vardag ser ut. Inga direkta actionbilder alltså men ändå. Har sparat det bästa till sist med andra ord. Eller ja kanske inte helt, för v. 32 är jag och Anette åter i startblocken och redo för nya frågor. Ja, och själv så tänker jag att det är ju alltid trevligt att få och skicka en hälsning till de man inte träffar så ofta.

Som en bonus så skickar jag med några sommarbilder ur arkivet, signerade Sam Törngren från det glada 20-talet, eller möjligen 30-talet. En av dom är lite av min och min arbetskamrats, så nu blev det rätt från början, favoritbild som vi kort och gott kallar för ”Plankan”.

Om den sommarens badmode för damer följde samma kreativa ådra som det för herrar uppenbarligen gjorde, har jag tyvärr inte kunnat belägga med bildbevis från arkivet. Ni får helt enkelt själva föreställa er hur det i så fall såg ut…

Önskar er alla en skön och trevlig sommar och semester!


Frenetisk sökning pågår i arkivet. Bildtext: Frenetisk sökning pågår i arkivet.

Nästan som Medelhavet. Bildtext: Nästan som Medelhavet.

Man tager vad man haver. Bildtext: Man tager vad man haver.

På väg mot nya hemesternöjen. Bildtext: På väg mot nya hemesternöjen.