Sesam öppna dig, men bara med plupp.Bildtext: Sesam öppna dig, men bara med plupp.

6 augusti 2020

Nu är vi i arkivet tillbaka på plats i vår fästning igen efter vår känns det som alltför korta semesterlockdown. Utvilade, och nåja hyffsat pigga i alla fall tills vi har hunnit vända rätt på dygnet igen. Så nu kan vi svara på frågor om allt möjligt igen, fast ni får gärna spridda ut dom lite grann… Det sägs ju att man ska mjukstarta på jobbet efter semestern, alltså tills hjärnan har fattat att den behöver tänka på annat än vilken serie på Netflix som kan vara kul att titta på. Det kan ju ta några veckor…eller nåt.

Kan glädjande meddela att kaffebryggaren fortfarande fungerar som den ska, trots sin faktiskt aktningsvärda ålder på 10 år. För övrigt funkar resten av maskinparken i lunchrummet som vanligt…inget nytt under solen alltså.

Ni som haft semester i hängmattan och efterhand kommer att dyka upp här kommer faktiskt att känna igen det mesta här på tidskapseln Karlsgatan, som sagt stilla flyter fortfarande Don.

Några av er, alltså de av er som efter en mycket välförtjänt semester helt enkelt kommer att byta köksstol, alltså från brunchhörnan till jobbhörnan, tänker jag kanske behöver några tips inför era första trevande återbesök här på Karlsgatan.

Glöm inte pluppen, utan den är ni lost in space…alltså ni kommer inte ens in i rymdskeppet.

Dörren i gången in till trapphuset är ny med handtaget på andra sidan dörren sett från vår kortläsare, vilket kan förvirra den bäste.

Mat är en bra grej att ta med sig, annars så finns ju alltid B26.

Ni kan nu använda funktionen ”print” på datorn igen, kom bara ihåg att först lokalisera och memorera var skrivaren står.

Ser ni någon av oss som kontorsjobbar så vinka gärna först innan ni närmar er oss, detta för att vi ska hinna ställa om i huvet att det kommit en ny människa till kontoret. Annars är risken stor att våra svar på hur vår semester har varit blir ganska så osammanhängande, då vi fortfarande är i chock.

Skickar för säkerhets skull med bilder på personalingångarna, alltså så ni hittar dom ifall minnet av dom är dimmigt efter semester och hemarbete.

Hösten eller snarare sensommaren börjar ju som våren slutade, så jag tänkte helt enkelt att en ny hälsning vore trevligt. I dessa föränderliga tider är det ju också alltid tryggt att i alla fall något är sig likt.

Då jag sakta men säkert har förstått att mina små hälsningar om hur livet nu gestaltar sig på Karlsgatan i alla fall för en liten stund har livat upp tillvaron hos er på länsmuseet, framförallt ni som inte har varit här så speciellt ofta, så vidgar jag nu mina hälsningsvyer till hela vår lilla kulturella verksamhet. Tycker ni att jag bara bladdrar på, så finns ju alltid det runda arkivet. Om ni nu tänker att så kan väl en arkivarie inte säga, så kan jag avslöja att jag har ett inte ringa antal högskolepoäng i den ädla konsten att slänga papper, alltså att förstöra irrelevant information, så det är helt ok.

I övrigt har hemestern på altan och diverse utecaféer varit avkopplande och mycket trevlig, måste tillstå att fika är en sanslöst bra uppfinning!

Vill även passa på att i förskott hälsa er alla välkomna tillbaka igen, både till kontoret och arkivet då förstås!

Pluppa lugnt, sen snabb rörelse åt vänster.Bildtext: Pluppa lugnt, sen snabb rörelse åt vänster.

Skrivaren, gps-kordinater skickas på begäran.Bildtext: Skrivaren, gps-kordinater skickas på begäran.

Stillheten flyter fortfarande genom kontoret.Bildtext: Stillheten flyter fortfarande genom kontoret.

Survival kit Karlsgatan 2, plupp.Bildtext: Survival kit Karlsgatan 2, plupp.