Såååå söööt!
Bildtext: Såååå söööt!!!

9 september 2020

Måste bara berätta att morotskakan som serveras i kafét smakar utsökt! Så har du vägarna förbi är det väl värt att stanna till där en stund, fikaraster är ju både trevliga och superviktiga tycker i alla fall jag… men så har jag ju ett alltför välgrundat rykte av att vara ett kakmonster också…

Har sett på mina promenader mellan fikarummet och arkivet att alltfler besökare sitter och fikar i kafét, jättekul! Sen ska det enligt uppgift snart finnas lite mer varmare mat att köpa där också, inte helt fel när man blir lite hungrig.

På vägen till jobbet, alltså till och från stålhästen, så upptäckte jag häromdagen några nya stolpar som poppat upp ur marken vid en parkering. Nu är jag inte ingenjör men jag tycker det ser ut som laddstolpar för elbilar. Vilket fick mig att tänka på det gamla talesättet ”inget nytt under solen”, och mer specifikt en jättegullig liten ellastbil som vi har bilder på i arkivet.

Jaha, tänker ni nog säkert, har vi börjat få in nutida bilder i arkivet vad kul. Nja det är ju kul med nyare bilder, men den jag tänker på har strax över 100 år på nacken. För i 1900-talets skälvande gryning så tillverkade och använde Asea ellastbilar för kortare varutransporter här i Västerås. Nu står det ABB på laddstolparna, så det är ju en fin tradition inom elfordonsområdet som företaget förvaltar och utvecklar vidare.

Apropå fordon så har vi fått nya kollegor, varmt välkomna ska ni vara! Den kopplingen kan kanske låta lite väl långsökt, men två av dom är byggnadsantikvarier och en av dom har redan varit på äventyr i en våra museibilar. Dock inte i trakterna av Fragg den här gången men väl utanför Sala, där tricket inte är att bemästra skogsvägar utan att undvika att på en grusväg glida ner i ett krondike vid sidan av någon böljande åker…

Nu kan ni kan vara lugna för jag såg själv hur de kom tillbaka helskinnade, så elddopet gick alldeles utmärkt!

Apropå kraft, så arbetas det oförtrutet vidare i Kraftverket, och det har hänt en hel del sen jag sist tog ut svängarna och begav mig dit. Nu börjar rummet med den äran att ta form inför premiären om några veckor, och än så är det ju inte klart så mer spännande finns kvar att upptäcka. Se där en alldeles lysande anledning till ännu fler utflykter från den trygga hamnen i arkivet.

Apropå el så slocknade just belysningen i kontoret, så det är väl dags att bege sig hemåt. Måste komma ihåg att kolla om dom där stolparna har fått någon närkontakt med nån elbil, så jag framstår som lite smart i alla fall. 😊Sala, here we go again! Bildtext: Sala, here we go again!

Motorn spinner som en katt. Bildtext: Motorn spinner som en katt.

På spaning mot den tid som kommer. Bildtext: På spaning mot den tid som kommer.

Place to power down to power up. Bildtext: Place to power down to power up.