Mars

21

Lars Mjörning berättar om Surahammars Bruks roll i svensk biltillverkning, och om deltagandet i London to Brighton Veteran Car Run 2018 med Vabis 1903.

23

Välkomna till Västmanlands läns museums och Västerås konstmuseums öppna skapande verksamhet för barn.

27

Det krävs inte perfekt syn för att kunna ta del av våra utställningar och det är viktigt att alla får chans att ta del av dem. Under våra syntolkade visningar ges detaljerade och målande beskrivningar av utställningarna på museerna för att skapa förståelse.

30

Välkommen till invigningen av Allemansland, en lekfull utställning om Lennart Hellsings halsbrytande universum. Vi öppnar med en familjedag fylld med sång, dans, filmvisning, pyssel, sagor och vernissagefika.

3

Föreläsning med Gunilla Larsson om Tunabåten som finns i länsmuseets utställningar samt om samisk sjöfart mot bakgrund av den skogssamiska historien i Mellansverige.

6

7

Välkommen på en härlig söndagsföreläsning med spännande berättelser om kvinnor ur länets historia följt av kaffe och kakbuffé.

13

17

Anders Kaliff, professor i arkeologi vid Uppsala universitet, berättar utifrån nya fynd och jämförelser från andra kulturer. Det blir en färd genom historien, från stenålderns dödshus fram till medeltidens stavkyrkor och med avstickare till Sydostasiens andehus och 1800-talets romantiska måleri.

27

4

6

Är du nyfiken på vad som finns i länsmuseets föremålssamling? Följ med på en spännande visning av Westmannaarvets olika delar.

7

8

Susanna Hellsing berättar om sin far Lennart Hellsings liv - från vaggan i Västanfors till graven på Klara kyrkogård.

11

15