Januari

23

Det krävs inte perfekt syn för att kunna ta del av våra utställningar och det är viktigt att alla får chans att ta del av dem. Under våra syntolkade visningar ges detaljerade och målande beskrivningar av utställningarna på museerna för att skapa förståelse.

26

Välkomna till Västmanlands läns museums och Västerås konstmuseums öppna skapande verksamhet för barn.
Februari

2

3

Välkommen på en härlig söndagsföreläsning med spännande berättelser om kvinnor ur länets historia följt av kaffe och kakbuffé. Idag berättar vi om hur systrarna Behm förberedde och firade vårtraditionerna i Behmska gården i Västerås under slutet av 1800-talet.

9

16

25

Mycket tyder på att man kan motverka och lindra demens med olika former av kulturell stimulans. Därför har vi specialvisningar för personer med någon form av demenssjukdom tillsammans med närstående person eller följeslagare. En visning med liten grupp, i lugnt tempo aktiverar vi minnet. Vi samtalar om det mesta, men mycket runt några utvalda föremål.
Mars

2

3

9

16

20

Föredrag med Christer Westerdahl där han berättar om sydda träbåtar i olika varianter från Arktis till Ekvatorn med särskild hänsyn till dem på samiskt område.

27

30

6

7

13

27

4

6

Är du nyfiken på vad som finns i länsmuseets föremålssamling? Följ med på en spännande visning av Westmannaarvets olika delar.

7

11