Finissage: I ett annat ljus

Finissage I ett annat ljus - alla kan bidra till förändring

Söndag 10 november kl 12

Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås

Välkommen till Finissage av utställningen I ett annat ljus- alla kan bidra till förändring på Västmanlands läns museum!

Föreningen Kvinnohuset i Västerås konstutställning "I ett annat ljus – alla kan bidra till förändring" har under hösten fått en stor medial uppmärksamhet. Utställningen pågår fram till 10 november och består av fotografier från Mars & Kwon, videoillustrationer av AiM Produktion och berättelser från Kvinnohuset i Västerås.

Västmanlands Teater och Kvinnohuset bjuder nu in dig till en sista specialvisning i utställningen!
Söndagen 10 oktober kl 12.30 kommer skådespelarna Bodil Malmberg + Cicilia Sedvall och läser några av våldsutsatta kvinnor och barns berättelser från utställningen (ca 10 min.)
Redan från ca kl 12.15 visar vi Kvinnohusets jubileumsfilm* i Mimerbiografen. Så kom gärna i tid!

* 1979 startade Föreningen Kvinnohuset i Västerås sin verksamhet, att hjälpa kvinnor som utsätts för våld i nära relationer. I filmen skildras en viktig del av den lokala kvinnohistorien – 40 år av arbete för och av kvinnor. I intervjuer med de som varit med nästan från starten 1979 får vi följa föreningens utveckling fram till nu.

Anmäl gärna ditt intresse på evenemangets facebooksida!