Fotograf Anna Clarén

Onsdag 26 februari kl 17.30-19.30

Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås

Anna Clarén är en av Sveriges mest erkända fotografer. Anna kommer att berätta om sina tankar om bilderna hon tar, vad hon vill berätta och varför.

Hennes genombrott kom med fotoserien Holding (Journal, 2006), i vilken hon fotograferade det dagliga livet under sommarmånaderna 2005. De intima motiven, de uppriktiga självporträtten och de stundtals brutalt ärliga iakttagelserna blev hennes fotografiska signatur i projekten som följde.

I Close to home (Bokförlaget Max Ström,2013) och When Everything Changeed (Bokförlaget Max Ström 2018) tar Claren berättelsen vidare genom livet som förälder och partner. Anna Clarén arbetar också som lärare i fotografi på Nordens Fotoskola, Biskops-Arnö.

Se gärna Länsmuseets fotoutställning Porträtt, postiljoner och picknick- västmanländska kvinnor bakom kameran i samband med föreläsningen!