Ödehusrörelsen - tomma hus eller resurs för framtiden?

Foto: Theresia Sandahl

I det här föredraget får du höra om ödehusrörelsen, dess historia och hur den har kommit att bli en folkrörelse över hela landet som visar på landsbygdens utveckling i ett större perspektiv där klimat, miljö, återbruk och entreprenörsskap visar vägen till framtiden.

Robert Danielsson har det riksomfattande projektet ”Jag räddade ett ödehus” med 25 000 medlemmar. Jennifer Erlandsson har drivit det framgångsrika projektet ”Lev Din Dröm Falkenberg” med etablering av ett stort antal entreprenörer genom ödehusinventering. Tillsammans har paret skapat projektet Landsbygdsdröm, en matchmaking mellan människor som vill flytta ut på landsbygden och räddade ödehus. De delar med sig av sina bästa tips och erfarenheter.

Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

Ödehusrörelsen -  tomma hus eller resurs för framtiden?

Onsdag 17 november kl 18-19

Hörsalen, Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås.

Sänds även digitalt på museets Youtube-kanal

Begränsat antal platser

Obligatorisk föranmälan för plats i Hörsalen till anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se  Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt namn, e-postadress samt mobilnummer.

​  Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan få din plats! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut här i programkalendern eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post. När vi ses på Karlsgatan 2 – håll avstånd till varandra, både inomhus och utomhus. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten alternativt använd din egen eller den handsprit som finns på plats.