Boksläpp - barnboksserie om demokrati!

I år firar vi 100 år av demokrati i Sverige - nu släpper vi in barnen! Bokserien om Nora bjuder in de yngsta i det demokratiska samtalet genom att förklara det komplexa på ett lätt och kul vis. (3-8 år)

Kl 12.15 och 15.15 Högläsning för barn
Lyssna på författaren Marléne Tamlin som berättar om böckerna och högläser boken Nora på nämndmöte. Passa sen på att tycka till om kommunens lekplatser direkt till tekniska nämndens ordförande Anna Thunell!

Kl 14 Boksläpp samt panelsamtal för vuxna
Kultur- och demokratiminister Amanda Lind och författaren Marléne Tamlin släpper böckerna tillsammans, följt av ett samtal om barns delaktighet i demokratin.

Paneldeltagare:

• Amanda Lind, Kultur- och demokratiminister
  • Diana Kambugu, kultur- och samhällsentreprenör
  • Marléne Tamlin, författare till böckerna om Nora - samhällskunskap för de yngsta
  • Matilda Westerman, författare till bl.a. Du har rätt och Så funkar Sverige
  • Tjarls Metzmaa, civilsamhällespodden
  • Vicki Skure-Eriksson, ordförande förskolenämnden i Västerås

Dessutom premiär för boken Nora röstar som högläsningsfilm i bion!
Författaren Marléne Tamlin har arbetat med demokrati- och hållbarhetsfrågor i över 10 år och debuterade som barnboksförfattare 2020 med populära Covve och Tvålen - en barnbok om Covid-19.

"Böckerna är tydliga, lättsamma och lärorika med bra diskussionsfrågor i slutet av varje bok. Illustrationerna är tydliga och charmiga och visar på en mångfald bland karaktärerna som speglar vårt samhälle."
Karin Askerin, förskollärare och barnboksförfattare

BOKSSLÄPP - BARNBOKSSERIE OM DEMOKRATI!

Lördag 11 september kl 12 - 16

Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås

Begränsat antal platser

Anmälan via e-post anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se
Uppge vilken av programpunkterna du vill gå på (högläsning och vilket av klockslagen och/eller paneldebatt)
Filmen visas i bion i mån av plats under hela dagen och kommer att finnas kvar att se under hela demokratiåret.
.

​  Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan få din plats! När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut här i programkalendern eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Med reservation för ändringar med kort varsel!
Visa omtanke. Håll avstånd till varandra och stanna hemma om du känner dig sjuk.

Datum: 11 september

Tid: 12:00