FULLBOKAD! Barnlördag i Pedagogen - Tårtor och bakelser

Bilden visar ett svartvitt fotografi taget på Skolgatan i Halstahammar 1937. På fotografiet syns ett mörkare och ett ljusare hus. Det mörkare huset närmast kameran skyltar med ”Nya kondis café” och utanför dörren står en kostymklädd man. På fotografiet är det illustrerat i starka färger en tårta i flera lager som mannen balanserar på sitt huvud, en förstorad muffin med frosting och körsbär som lutar fram mellan husen, en oregelbunden ram runt fotografiet, texten Barnlördag nere till vänster samt en pratbubbla med texten tema: tårtor och bakelser.

FULLBOKAD!

Den här dagen är det Gustav II Adolfs dag och då är det tradition att äta en Gustav Adolfsbakelse. Bakelsen skapades först på 1800-talet så Gustav II Adolf fick aldrig smaka sin egen bakelse, men kungligheter har genom tiderna varit förtjusta i det söta och exklusiva. Gustav Vasas favorit var marsipan och han åt så mycket att han tappade nästan alla sina tänder. Idag har flera bakelser och tårtor namn efter kungligheter. Om du skulle få en helt egen bakelse eller tårta uppkallad efter dig, hur skulle den se ut och smaka? Kom och skapa fritt utifrån tema: tårtor och bakelser!

Barnlördagar i Pedagogen är barnens kreativa rum på länsmuseet! Här provar vi olika tekniker och material och i det egna skapandet uppmuntrar vi till att prova sig fram med stöd av en vuxen. Utifrån varierande teman får varje barn möjlighet att utforska sin egna kreativa process och delta i ett kravlöst skapande. Konstverken man har skapat får man självklart ta med sig hem och det är alltid fri entré!

Foto: Västmanlands läns museums arkiv. Skolgatan – tidigare Köpmangatan, Hallstahammar, 1937.

Barnlördag i pedagogen - Tårtor och bakelser

Lördag 6 november kl 13 - 15

Pedagogen, Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås

Fullbokad!

Föranmälan till anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se. Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, namn på både barn och vuxna och e-postadress

​   Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan få din plats! När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut här i programkalendern eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Med reservation för ändringar med kort varsel!
Visa omtanke. Håll avstånd till varandra och stanna hemma om du känner dig sjuk.