FULLBOKAT! Barnlördag i Pedagogen - Uppfinningar

Ett svartvitt fotografi av en diesel-elektrisk vagn från 1925. En stor maskin i metall med flera cylindrar, rattar och reglage. Vagnen står på en lastpall i trä framför en ljus fotofond. På fotografiet är det illustrerat i starka färger stjärnor och rök som kommer ur maskinen, färg som läcker ur cylindrarna, en regnbåge och bubblor som sprutar ut, en oregelbunden ram runt fotografiet, texten Barnlördag nere till vänster samt en pratbubbla med texten tema: uppfinningar.

FULLBOKAT

Genom historien har vi människor varit tvungna att uppfinna saker. Kanske för att göra vardagen lättare eller för att testa nya idéer. Till exempel hjulet som gjorde att vi kunde resa och transportera saker lättare. Eller olika motorer som kunde driva stora maskiner så vi kunde tillverka saker snabbare. Om du skulle vara uppfinnare för en dag, vad skulle du uppfinna då? Kom och skapa fritt utifrån tema: uppfinningar!

Barnlördagar i Pedagogen är barnens kreativa rum på länsmuseet! Här provar vi olika tekniker och material och i det egna skapandet uppmuntrar vi till att prova sig fram med stöd av en vuxen. Utifrån varierande teman får varje barn möjlighet att utforska sin egna kreativa process och delta i ett kravlöst skapande. Konstverken man har skapat får man självklart ta med sig hem och det är alltid fri entré!

Foto: ASEA/Västmanlands läns museums arkiv. En diesel-elektrisk vagn för BAJ, 1925.

Barnlördag i pedagogen - uppfinningar

Lördag 20 november kl 13 - 15

Pedagogen, Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås

FULLBOKAT!

Föranmälan till anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se. Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, namn på både barn och vuxna och e-postadress

​   Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan få din plats! När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut här i programkalendern eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Med reservation för ändringar med kort varsel!
Visa omtanke. Håll avstånd till varandra och stanna hemma om du känner dig sjuk.