Ett gammalt föremål berättar

Ett dopfat blev ett kastrullock och en ljusplåt en stekpanna! I utställningen Hållbara rum på Västmanlands läns museum visas lappade, lagade och stoppade samt återbrukade föremål där en del allmogeföremål är inlånade av Hans Forsberg, ”sakkunnig” samlare.

I föredraget Ett gammalt föremål berättar med undertiteln Lappa, laga och återbruka  – nu en dygd förr en nödvändighet kommer Hans Forsberg att visa lagade föremål i olika hårda material och ge en bakgrund till varför samt hur man lagade och återbrukade föremål förr. Ett intressant föredrag om vad ett gammalt lagat föremål kan berätta!

Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

Ett gammalt föremål berättar

Lördag 20 november kl 14-15

Hörsalen, Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås.

Begränsat antal platser.

Obligatorisk föranmälan till anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se  Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt namn, e-postadress samt mobilnummer.

​  Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan få din plats! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut här i programkalendern eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post.