FULLBOKAT! Mosaikvirka av restgarner

FULLBOKAT!

Har du restgarner som du inte riktigt vet vad du ska göra med? Varför inte prova på mosaikvirkning? Under ledning av Mona Nyfjord och Rosita Högberg, Sala slöjd- och hantverksförening får du lära dig grunderna i mosaikvirkning. Kvällens tema är förvaring och du får prova på att virka ett fodral i önskad storlek. Bra tillfälle att ta vara på restgarner eller återbruka garn!

När man gör mosaikvirkning så virkar man två varv av den ena färgen och sedan två varv av den andra. Mönstret bildas genom att man virkar stolpar över vissa varv på rätsidan. För dig mellan 9 och 90 år. Förkunskaper krävs. Barn under 12 år bör ha en vuxen med sig. Visst material finns för utlån. Du tar med det material du behöver:

valfri längd på dragkedja,
minst två olika färger på bomullsgarn,
två olika nr på virknål exv 2,5 och 3 och
synål som passar till bomullsgarnet och sax.

Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

mosaikvirka av restgarner

Onsdag 17 november kl 17.30-19.30

Traversen, Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås.

Fullbokat!

Obligatorisk föranmälan till anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se  Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt namn och namn på eventuella barn, e-postadress samt mobilnummer.

​  Notera att anmälan är bindande och sjukdom anmäls via samma e-post ovan som vid anmälan. För att din plats ska kunna erbjudas personer i kö är vi tacksamma för så tidig avanmälan som möjligt! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut här i programkalendern eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Frågor: Mona Nyfjord, Sala slöjd- och hantverksförening, 073-183 61 40.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post.