Skapa ditt hållbara rum 2.0

Vill du höra berättelser och slöjda på temat hållbarhet? På läslovet får du höra om hur människor levde och tänkte om sina saker därhemma förr. Vad var skillnaden på att vara barn för 100 år sen jämfört med nu? I en efterföljande workshop kan du skapa smart enkel hållbar förvaring till ditt rum.

Helena Arnell, museipedagog, Västmanlands läns museum berättar om livet förr, hur det ut såg hemma, hur barnen bodde, hur man lappade och lagade föremål och vilka saker man var särskilt rädd om. Du får också se exempel på många olika föremål som visas i utställningen Hållbara rum. Visste du att man kan göra en stekpanna av en ljusstake? Och hur lagade man sin favoritleksak? Klarade man sig verkligen utan silvertejp?

Efter visningen håller Gittan Wallin Wester och Elisabeth Larsson, slöjdpedagoger i en kreativ och hållbar workshop där du dekorerar konservburkar som du kan förvara pennor och andra småsaker i eller göra roliga plåtdekorationer. Eller en fågel i kork. Det blir med andra ord återbruk av bl a konservburkar, kapsyler, knappar och korkar. Material finns på plats. Vill du så får du gärna ta med dig egna föremål som du vill återbruka. Välkommen att skapa ditt hållbara rum 2.0!

Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

SKAPA DITT HÅLLBARA RUM 2.0

Fredag 5 november kl 10-12 och kl 11.30-13.30

Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås. Samling på entrétorget.

Max 24 deltagare/pass. Från 6 år och uppåt.

Föranmälan på plats eller via e-post anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se Ange följande uppgifter i din anmälan: Slöjda på lovet, 5/11, vald tid, ditt och ditt barns namn, e-postadress samt mobilnummer.

​   Notera att anmälan är bindande och sjukdom anmäls via samma e-post ovan som vid anmälan. För att din plats ska kunna erbjudas personer i kö är vi tacksamma för så tidig avanmälan som möjligt! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid.  När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut här i programkalendern eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Med reservation för ändringar med kort varsel!
Visa omtanke. Håll avstånd till varandra och stanna hemma om du känner dig sjuk.