Kalender

November 2019

10

Välkommen till en sista specialvisning i utställningen med skådespelarna Bodil Malmberg + Cicilia Sedvall. Länsmuseet kl 12.

9

Välkommen till länsmuseets barnlördagar! Idag gör vi vår egen tidskapsel - papperspåse eller ask. Länsmuseet kl 13-15

9

Kom och fira Arkivens dag på museihuset Karlsgatan 2. Länsmuseet kl 12-16

3

Välkommen på en härlig söndagsföreläsning följt av kaffe och kakbuffé. Idag berättar vi om Älskade Mathilda! Länsmuseet kl 14-15

3

Följ med på en specialtur den 3 november med Västmanlands läns museum och Folkhemsturen när vi åker till de modernistiska pärlorna Fagersta och Norberg.
Oktober 2019

30

Välkommen till en specialvisning i utställningen I ett annat ljus med skådespelarna Bodil Malmberg + Cicilia Sedvall. Länsmuseet kl 17.

26

Kl13-15 Välkommen till länsmuseets barnlördagar! Här skapar vi fritt på olika teman och idag är temat Arkeologi - gör din egen runsten eller hällristning.

26

Kl 12.30-16.15 Temadagen Arkeologi i Västmanland är en möjlighet att få höra arkeologerna själva berätta om de nya resultaten från undersökningar och forskning som rör länet.

23

Följ med två av museets pedagoger när de tar er genom den västmanländska historien från järnåldern till 1900-talet.

16

Nu lanserar Västmanlands läns museum ett nytt sätt att närma sig Västmanland – det Västmanland som varit och det som är. Det handlar om en audiell app för ljudvandringar som både är gratis, tillgängliga hela dygnet och som vi hoppas också ska locka till aktivitet. Prototypen av det första strövtåget, Skitviken – en rostig lustgård full av liv, är nu färdig att prova i praktiken. Var bland de första och kom och prova den tillsammans med oss!
Se äldre aktiviteter genom att scrolla ner!