Kalender

September 2019

18

Det krävs inte perfekt syn för att kunna ta del av våra utställningar! Den här gången ger vi en syntolkad visning av utställningen ÅRSRIKA. Här får du som besökare möta 78- till 95 åringar med olika bakgrund och erfarenheter och från skilda delar av Sverige som berättar om livslust, sorg, kärlek, njutning och död.

18

En föreställning byggd på minnen, hörsägner och fantasier. Berättare Stig Lång & Sång/musik Peo Hiller.

17

Fem forskare från Mälardalens högskola föreläser om bland annat digitala mötesplatser, robotar och virtuell verklighet inom vården. Föranmälan senast 15.9

14

Välkommen till invigningen av foto-, film- och ljudutställningen I ett annat ljus – alla kan bidra till förändring. Med utställningen vill Kvinnohuset i Västerås skapa större medvetenhet kring våldets olika uttryck. Utställningen baseras på våldsutsatta kvinnor och barns egna berättelser, erfarenheter som föreningen fått ta del av under sina 40 år och som berättas på samma sätt än idag.

14

I Mimerbiografen på Länsmuseet visas även en jubileumsfilm om Föreningen Kvinnohuset i Västerås. Här skildras en viktig del av den lokala kvinnohistorien – 40 år av arbete för och av kvinnor. I intervjuer med de som varit med nästan från starten 1979 får vi följa föreningens utveckling fram till nu.

14

Karlsgatan 2 bjuder på spännande och roliga aktiviteter för hela familjen.

10

Visningar på länsmuseet för dig som är föräldraledig och har barn i barnvagn. Olika teman varje gång.

8

Välkommen på en härlig söndagsföreläsning med spännande berättelser om kvinnor ur länets historia följt av kaffe och kakbuffé. Idag berättar vi om Ellen Lagergren och Eva Timm - insamlare av företeelser och folkminnen till museer och arkiv.

3

Följ med en byggnadsantikvarie från Västmanlands läns museum och en intendent från Västerås konstmuseum och hör mer om modernismen i arkitektur och offentlig konst.
Augusti 2019

31

Välkommen till länsmuseets barnlördagar! Här skapar vi fritt på olika teman och idag är temat väva, fläta. Vi håller till i Pedagogen som ligger på våning 2 och det är gratis att vara med.
Se äldre aktiviteter genom att scrolla ner!