Kalender

Mars 2019

20

Välkomna till Kulturonsdag med Afterwork! Föredrag med Christer Westerdahl där han berättar om sydda träbåtar i olika varianter från Arktis till Ekvatorn med särskild hänsyn till dem på samiskt område.

16

Vi uppmärksammar internationella Downs Syndromdagen några dagar för tidigt genom en Rocka Sockan workshop i konstlabbet 16 mars kl 13.00-15.00! Kom och tillverka egna sockor och sockdockor.

9

Välkomna till Västmanlands läns museums och Västerås konstmuseums öppna skapande verksamhet för barn.

8

Länsmuseet och Konstmuseet håller kortare lunchvisningar tillsammans med olika fokus inom temat kvinnor i historien och kvinnor i konsten. Den här gången fokuserar vi på olika typer av kvinnorörelser.

7

Länsmuseet och Konstmuseet håller kortare lunchvisningar tillsammans med olika fokus inom temat kvinnor i historien och kvinnor i konsten. Den här gången tittar vi och diskuterar synen på kvinnor och nakenmodellens historia.

6

Västmanlands läns museum och Västerås konstmuseum bjuder in till en kväll på Karlsgatan 2 i kvinnodagens tecken! Inför internationella kvinnodagen, 8 mars, vill vi uppmärksamma kvinnor i konsten och historien. Kvällen bjuder på allt från bubbel, sång och quiz till föreläsning och samtal. Alla är välkomna – oavsett om du definierar dig som fruntimmer eller inte!

6

Länsmuseet och Konstmuseet håller kortare lunchvisningar tillsammans med olika fokus inom temat kvinnor i historien och kvinnor i konsten. Den här gången fokuserar vi på industrins kvinnor under historien.

5

Länsmuseet och Konstmuseet håller kortare lunchvisningar tillsammans med olika fokus inom temat kvinnor i historien och kvinnor i konsten. Den här gången fokuserar vi på konstnären Elsa Celsing.

3

Välkommen på en härlig söndagsföreläsning med spännande berättelser om kvinnor ur länets historia följt av kaffe och kakbuffé.

2

Välkomna till Västmanlands läns museums och Västerås konstmuseums öppna skapande verksamhet för barn.
Se äldre aktiviteter genom att scrolla ner!