Barnlördag hemma: Odla ärtskott

Eftersom ni inte kan komma på barnlördag så kommer nu länsmuseets barnlördag hem till er! Den här gången använder vi enkla material och odlar ärtskott.

Karlsgatan Kafé stänger

Från och med onsdag 1 april 2020 stänger Karlsgatan Kafé. Daniel med personal, som drivit kaféet sedan 2017, riktar ett varmt tack till alla besökare och matgäster för tiden som varit. Stängningen beror, som ni säkert förstår, på färre besökare, avbokade konferenser och inställda program med anledning av den rådande situationen i samband med corona. Vi försöker nu hitta bra lösningar för Karlsgatan Kafé, både på kort och lång sikt. En tid framöver får våra gäster tyvärr räkna med att vi inte har någon servering.

I samband med detta ändrar vi våra öppettider tillfälligt och tar bort kvällsöppet på onsdagar. De aktuella öppettiderna är nu tisdag-fredag kl 10-17 och lördag-söndag kl 12-16.

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär detta kan medföra för våra besökare och tackar för er förståelse.

Välkommen till ditt digitala länsmuseum

Ta del av museets fantastiska samlingar på DigitaltMuseum, utforska webbplatsen, testa vår ljudvandringsapp och följ oss i våra sociala medier. Vi har samlat ihop alla våra digitala resurser på en och samma plats så att du lätt hittar dem.

Välkommen och upplev ditt länsmuseum digitalt!

Nya arkeologiska fynd i länet

Under ett pågående renoveringsarbetet på Hedenbergs gård utanför Tillberga, där Länsmuseets bebyggelseantikvarie Sara Bäckman har varit involverad som antikvarisk expert, har nya arkeologiska fynd kommit fram.

- Det känns fantastisk att få vara med och upptäcka nya hällristningar. Det är en naturlig plats för dessa skålgropar med tanke på det höga läget i landskapet, säger Sara Bäckman bebyggelseantikvarie på Västmanlands läns museum.

Information kring helgens Barnlördag

Pågrund av rådande omständigheter har vi valt att ställa in helgens Barnlördag med Riddartema. Vi återkommer med ett nytt datum vid ett senare tillfälle. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär detta medför och tackar för er förståelse.

Museihuset Karlsgatan 2 öppet för besök

Följande öppettider gäller under påsken:

9.4 Skärtorsdag 10-17
10.4 Långfredag stängt
11.4 Påskafton stängt
12.4 Påskdagen stängt
13.4 Annandag påsk stängt

Från och med 1 april ändrar vi våra öppettider tillfälligt. De aktuella öppettiderna tillsvidare är:
tisdag - fredag kl 10-17 och lördag - söndag kl 12-16

Uppdaterad information 1 april 2020

Akriv och bibliotek stängt

Arkiv och bibliotek på Karlsgatan 2 är från och med imorgon tisdag 17 mars stängt tillsvidare. Detta på grund av omsorg om våra besökare som ofta är äldre och då tillhör en riskgrupp.

Även om det inte går att besöka arkivet fysiskt så går det att mejla eller ringa som vanligt. Kontaktuppgifter hittar du här på hemsidan.

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär och tackar för din förståelse.

Ledig tjänst: Museikoordinator till Kulturservice

Till Besöksservice på Karlsgatan 2 söker vi nu dig som kan vara museihusets ansikte utåt. Vi söker dig med kulturintresse, hög servicekänsla och som är bekväm i möten med människor både enskilt och när du står inför en grupp. Tillsammans med dina trevliga kollegor bidrar du till att skapa de bästa förutsättningarna för ett rikt och varierat kulturutbud för länets invånare.

Sysselsättningsgraden är 75 % och tillträdet är enligt överenskommelse. Provanställning kan komma tillämpas. Välkommen med din ansökan senast 10 april 2020.

Alla hjärtans dag på Länsmuseet

Varför inte starta kvällens hjärtefirande den 14 februari kl 16 med en vandring genom kärlekens och de heta känslornas historia? Länsmuseets pedagoger tar er med på en tur genom våra utställningar från forntid till millennieskifte.

Fri entré! OBS! Visningen vänder sig till er som är över 14 år.

Inga visningar på WestmannaArvet våren 2020

Under 2020 har vi tyvärr ingen möjlighet att ta emot några bokningar på visningar i vårt föremålsmagasin WestmannaArvet i Hallstahammar. Vi tar heller inte emot några nya föremål under året.

Vi ber om ursäkt för eventuellt besvär som detta medför. Besök gärna vår sida på DigitaltMuseum för att se våra föremål.