Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Tycker du att det är klurigt att hänga med i vad som händer hos oss varje månad? Då ska du gå in och prenumerera på vårt nyhetsbrev som från och med 1 april kommer att komma ut en gång i månaden. Du hittar anmälningslänken längst ner på sidan!

Byggnadsinventering av Västerås innerstad fortsätter

I mars 2019 inleds årets byggnadsinventering av Västerås innerstad av Västmanlands läns museums byggnadsantikvarier.

Föremålsantikvarie till Västmanlands läns museum

Nu söker vi en föremålsantikvarie som kan vårda våra föremål  och göra vårt kulturarv tillgängligt för allmänheten. Vi erbjuder ett varierande och utvecklande arbete där du får utrymme för din kreativitet och frihet att göra verklighet av goda idéer. Sista ansökningsdag 10 mars.

Fruntimmersonsdag

Västmanlands läns museum och Västerås konstmuseum bjuder in till en kväll på Karlsgatan 2 i kvinnodagens tecken! Inför internationella kvinnodagen, 8 mars, vill vi uppmärksamma kvinnor i konsten och historien. Kvällen bjuder på allt från bubbel, sång och quiz till föreläsning och samtal. Alla är välkomna – oavsett om du definierar dig som fruntimmer eller inte!

Byggnadsinventering av Skinnskatteberg

Under 2019 med start under våren så fortsätter Västmanlands läns museums byggnadsantikvarier arbetet med att uppdatera Skinnskattebergs kommuns kulturmiljöprogram.

Vi söker ungdomar till projektet Koldioxidteater

Vi har några få platser kvar till projektet Koldioxidteater som startar i februari 2019.  Projektet fokuserar på ungdomars möjlighet att reflektera över och kritiskt granska sociala normer kring klimatmål och koldioxidutsläpp, genom deltagande teatermetoder.

Fruntimmersfika på Länsmuseet

I februari börjar vi med vårt populära program Fruntimmersfika på Länsmuseet igen. Har du aldrig varit på ett fruntimmersfika och vill veta mer om vad det handlar om?

Ledig tjänst: webbredaktör med intresse för historia och kulturmiljövård

Nu söker vi en webbredaktör med intresse för historia och kulturmiljövård till webbplatsen Kulturarv Västmanland. Tjänsten vi utlyser är en kombination av att vara webbredaktör för webbplatsen och att tillgängligöra webbplatsen i nätverk med intressenter i regionen kring kulturarv.

Ute nu: Säsongsprogrammet för museihuset Karlsgatan 2

Nu finns vårens och sommarens säsongsprogram för museihuset Karlsgatan 2 att hämtas direkt på plats eller läsas digitalt.

Välkommen till Framtidsdagen på Karlsgatan 2

Välkommen till framtidsdagen på Karlsgatan 2! Kom och lyssna på intressanta samtal och seminarium om Västmanlands framtid. Så pausa i julstöket och greppa framtiden! Fria bussresor med VL 15 december. OBS! Under dagen kommer de ordinarie filmerna i vårt filmrum bytas ut tillfälligt till filmer som berör framtiden.