Faktarummet semesterstängt

Under perioden 8 - 28 juli är vårt faktarum med arkiv och bibliotek semesterstängt.

Vad är det med folk nuförtiden?

26 juni öppnade sommarjobbarna från projektet Koldioxidteater på Västmanlands läns museum, period 1, sin utställning "Vad är det med folk nuförtiden?". De har under året deltagit i museets projekt Koldioxidteater och arbetat med deltagande teater och miljöfrågor tillsammans med museets personal, forskare och designers från forskningsinstitutet RISE och Syddanskt universitet. Utställningen har de gjort med hjälp av barn för att informera sig själva och andra om hur vi borde behandla vår jord bättre.

Faktarummet stängt

Torsdagen den 20 juni kommer Faktarummet med bibliotek och arkiv vara stängt pga sjukdom. Varmt välkomna tillbaka nästa vecka!

Invigning av utställningen ÅRSRIKA

Välkommen till invigningen av utställningen ÅRSRIKA. Här får du möta 78- till 95 åringar med olika bakgrund och erfarenheter och från skilda delar av Sverige som berättar om livslust, sorg, kärlek och njutning. Under invigningsdagen kan du få en visning av utställningen, lyssna på föredrag och testa ett lättgympapass med Friskis och Svettis seniorklubb.

Missa inte Bråforsdagarna!

Välkommen på öppet hus i kulturreservatet Bråfors bergsmansby 29-30 juni kl10-16. Årets tema är skog och trä. Gå med på guidade visningar, få information om skogens historia, åk häst och vagn, var med på workshops och mycket mer.

Byggnadsinventering i Skinnskatteberg

Just nu fortsätter arbetet med att uppdatera Skinnskattebergs kommuns kulturmiljöprogram. Västmanlands läns museums byggnadsantikvarier inventerar bebyggelse i utvalda områden genom fotografering och insamlande av information på plats under 2019.

5 juni kl 10-12: Allemansland tillfälligt stängd

Onsdagen den 5 juni mellan kl 10 -12 kommer utställningen Allemansland vara tillfälligt stängd för allmänheten på grund av inplanerade aktiviteter för förskoleklasser. Vi beklagar för eventuella besvär som detta kan medföra dig som besökare. Ni är välkomna att besöka våra övriga utställningar under tiden!

29 maj kl 16: Invigning av Läget Z

Du har säkert hört talas om generation X, Y, Z och Millenials. Generation Z brukar beskrivas som generationen som tar det digitala runt omkring sig på ett självklart sätt och som vuxit upp med informationsteknologi och uppkoppling till sociala medier ständigt närvarande. Kopparlundsgymnasiet klass 17 har genom film och konst försökt berätta hur deras liv ser ut idag.

Dags att anmäla sig till årets Julmarknad på Karlsgatan 2

Vi följer upp förra årets succémarknad! Den 7 - 8 december fylls åter lokalerna och gatan utanför museihuset Karlsgatan 2 av julstämning, hemslöjd och konsthantverk. Nu är det dags att ansöka om att vara med på den! Det kommer allt som allt att finnas cirka 50 platser och kraven är att det är egenproducerat och gärna lokalt från Västmanland. Välkommen med din ansökan senast den 1 september 2019.

Vi söker en byggnadsantikvarie!

Är du byggnadsantikvarie? Vill du arbeta med att göra vårt kulturarv tillgängligt för andra? Söker du en tjänst där du både får arbeta självständigt samt tillsammans med andra i projekt? Då är det kanske dig vi söker!