Byggnadsinventering i Skinnskatteberg

Just nu fortsätter arbetet med att uppdatera Skinnskattebergs kommuns kulturmiljöprogram. Västmanlands läns museums byggnadsantikvarier inventerar bebyggelse i utvalda områden genom fotografering och insamlande av information på plats under 2019.

5 juni kl 10-12: Allemansland tillfälligt stängd

Onsdagen den 5 juni mellan kl 10 -12 kommer utställningen Allemansland vara tillfälligt stängd för allmänheten på grund av inplanerade aktiviteter för förskoleklasser. Vi beklagar för eventuella besvär som detta kan medföra dig som besökare. Ni är välkomna att besöka våra övriga utställningar under tiden!

Vi söker en byggnadsantikvarie!

Är du byggnadsantikvarie? Vill du arbeta med att göra vårt kulturarv tillgängligt för andra? Söker du en tjänst där du både får arbeta självständigt samt tillsammans med andra i projekt? Då är det kanske dig vi söker!

Visningar av föremålssamlingen på WestmannaArvet

Är du nyfiken på vad som finns i länsmuseets föremålssamling i Hallstahammar? Följ med på en spännande visning bakom WestmannaArvets kulisser under två tillfällen i maj. Boka in dig redan nu!

Påskens öppettider

Skärtorsdag 18 april kl 10-17
Långfredag 19 april stängt
Påskafton 20 april stängt
Påskdagen 21 april kl 12-16
Annandag påsk 22 april kl 12-16

Koldioxidteater - samskapande på museum

Under våren har projektet Koldioxidteater på Västmanlands läns museum arbetat med en samskapande process. Nu bjuder vi bjuder in dig som är intresserad av museipedagogik, klimatfrågan och ett museums roll i förändring av sociala normer till en spännande workshop den 4 oktober. Sista anmälningsdag 15 september.

Slöjda på påsklovet - ulliga bulliga djur

Under påsklovet kan du skapa ulliga bulliga eller stickiga prickiga djur tillsammans med slöjdpedagogerna Gittan Wallin Wester och Elisabeth Larsson som håller i en fantasifull workshop. Fri entré!

Fotografier av Lilli Zickerman

Tidigare länshemslöjdskonsulent Anna Karin Reimerson har under några veckor varit på vårt föremålsmagasin WestmannaArvet där hon har gått igenom ca 350 bilder tagna av Lilli Zickerman vid slöjdutställningarna 1916 (Västerås), 1924 (Sala) och 1929 (Västerås).

WestmannaArvet fyller 20 år!

Den 1 april var det exakt 20 år sedan som vårt föremålsmagasin WestmannaArvet i Hallstahammar invigdes! WestmannaArvet var när det invigdes Sveriges modernaste och mest funktionella föremålsmagasin, och fortfarande tar vi emot besök från andra museer som vill se ett bra exempel på magasin.

Invigning av utställningen Allemansland med familjedag!

Välkommen till invigningen av Allemansland, en lekfull utställning om Lennart Hellsings halsbrytande universum. Vi öppnar med en familjedag fylld med sång, dans, filmvisning, pyssel, sagor och vernissagefika.