Ledig tjänst: webbredaktör med intresse för historia och kulturmiljövård

När då var nu forntidens folk och fäLedig tjänst Kulturarv Västmanland

Region Västmanland driver idag en webbplats för kulturarv, Kulturarv Västmanland, som finansieras tillsammans med regionens kommuner. Tjänsten vi utlyser är en kombination av att vara webbredaktör för webbplatsen och att tillgängligöra webbplatsen i nätverk med intressenter i regionen kring kulturarv.

Den utåtriktade delen av tjänsten, tillgängliggörandet, innebär att ansvara för en redaktionsgrupp, utbilda föreningar i hur de publicerar och diskuterar på webbplatsen samt utveckla och delta i uppstart av projekt som exempelvis kan involvera bibliotek, arkiv, skola, museum och hembygdsföreningar. Du arbetar nära Länsmuseet och Kulturutveckling med den intressanta och givande uppgiften att tillsammans skapa berättelser från länets alla delar.

Fördelning mellan webbarbete och samverkan med olika aktörer skattas till 50/50. Vi ser att utveckling av verksamheten och webbplatsen blir ett övergripande ansvarsområde som du får möjlighet att driva tillsammans med övriga medarbetare och det team du kommer att ingå i.

Om arbetsplatsen

Tjänsten är placerad inom Kultur och ideell sektor på enheten Gemensamma funktioner inom Centrum för regional utveckling. Gemensamma funktioners uppdrag är att ge råd och stödja Kultur och ideell sektor i deras arbete utifrån den regionala kulturplanen. Kommunikation, fastighet och säkerhet, besöksservice, museiteknik, vaktmästeri och administrativ service ingår i enhetens område.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för historia, kulturarv och kommunikation och som trivs med att arbeta i samarbeten med olika aktörer.

Vi ser framför oss att du som söker har en för tjänsten relevant högskole-/universitetsutbildning alternativt befinner dig i slutet av dina studier. Du bör ha erfarenhet men främst ett stort intresse för att driva arbeten i grupp, leda möten samt hålla utbildningar. Erfarenhet av att driva projekt som projektledare eller med uttalat ansvar för någon del i projekt ser vi som meriterande. Vi ser att du bör ha dokumenterad erfarenhet som webbredaktör alternativt goda kunskaper från studier inom området. Att kunna ta fram kommunikationsstrategier och arbeta efter en utarbetad strategi är något vi med fördel ser att du behärskar. För tjänsten är det självklart meriterande om du har erfarenhet från att ha arbetat inom kultursektorn.

Då arbetet sker i samverkan med både interna och externa parter, däribland ungdomar, ställer vi krav på din förmåga till samarbete, relationsskapande och din pedagogiska tydlighet. Du är en person som för ut budskap på ett lättbegripligt och engagerat sätt både i tal och skrift och du lägger stor vikt vid att informationen blir korrekt såväl beträffande fakta, etik och stil. För rollen ser vi att egenskaper såsom kreativitet, nytänkande och driv mot uppställda mål är av stort värde.

Anställningsvillkor

Tjänsten är på 50 % under ett år (från anställningsdag) med möjlighet till förlängning. Dagtid.

Välkommen med din ansökan senast 3 februari 2019

Läs mer om tjänsten och sök här

Nyheten skapad 2019-01-23 09:44:48