27

Välkomna till Västmanlands läns museums och Västerås konstmuseums öppna skapande verksamhet för barn.

4

6

Är du nyfiken på vad som finns i länsmuseets föremålssamling? Följ med på en spännande visning av Westmannaarvets olika delar.

7

8

Susanna Hellsing berättar om sin far Lennart Hellsings liv - från vaggan i Västanfors till graven på Klara kyrkogård.

11

18

22

Det krävs inte perfekt syn för att kunna ta del av våra utställningar och det är viktigt att alla får chans att ta del av dem. Under våra syntolkade visningar ges detaljerade och målande beskrivningar av utställningarna på museerna för att skapa förståelse.

4

Under våren har projektet Koldioxidteater på Västmanlands läns museum arbetat med en samskapande process. Det är en del i ett arbete där vi på djupet utvecklar nya sätt att arbeta med museets samlingar och förmedling av kulturarv och engagerar unga länsbor i det arbetet. Nu bjuder vi bjuder in dig som är intresserad av museipedagogik, klimatfrågan och ett museums roll i förändring av sociala normer till en spännande workshop den 4 oktober. Sista anmälningsdag 15 september.
Se arkivet