19

Välkommen till invigningen av utställningen ÅRSRIKA. Här får du möta 78- till 95 åringar med olika bakgrund och erfarenheter och från skilda delar av Sverige som berättar om livslust, sorg, kärlek och njutning. Under invigningsdagen kan du få en visning av utställningen, lyssna på föredrag och testa ett lättgympapass med Friskis och Svettis seniorklubb.

28

Lyssna på en gripande föreläsning om mångfald, utanförskap och mobbing. Lukas Svärd föddes i fel kropp och fick kämpa för att bli accepterad för den han är.

29

Nu är det dags igen! Boka in Västerås Hattparad 2019 i kalendern som är samtidigt som folkfesten och evenemanget Västerås cityfestival. Temat för årets tävling är "Festival". I år kommer du som besökare även kunna delta i en workshop.
Augusti

25

När Dominikankonventet i Västerås grävdes ut, på 1950-talet, upptäcktes att många skelett hade vapenskador. Sven Drakenberg, som ledde utgrävningen, föreslog att de som stupat i slaget om Västerås 1521 begravts i konventet. Elin Ahlin Sundman, osteolog och doktorand i arkeologi på Háskóli íslands i Reykjavik, kommer att berätta om analysen av skeletten.

31

Välkommen till länsmuseets barnlördagar! Här skapar vi fritt på olika teman och idag är temat väva, fläta. Vi håller till i Pedagogen som ligger på våning 2 och det är gratis att vara med.

8

Välkommen på en härlig söndagsföreläsning med spännande berättelser om kvinnor ur länets historia följt av kaffe och kakbuffé. Idag berättar vi om Ellen Lagergren och Eva Timm - insamlare av företeelser och folkminnen till museer och arkiv.

10

Visningar på länsmuseet för dig som är föräldraledig och har barn i barnvagn. Olika teman varje gång.

14

Karlsgatan 2 bjuder på spännande och roliga aktiviteter för hela familjen.

17

Fem forskare från Mälardalens högskola föreläser om bland annat digitala mötesplatser, robotar och virtuell verklighet inom vården. Föranmälan senast 10.9

18

En föreställning byggd på minnen, hörsägner och fantasier. Berättare Stig Lång & Sång/musik Peo Hiller.

28

Välkommen till länsmuseets barnlördagar! Här skapar vi fritt på olika teman och idag är temat Gör din egen flagga. Vi håller till i Pedagogen som ligger på våning 2 och det är gratis att vara med.

4

Under våren har projektet Koldioxidteater på Västmanlands läns museum arbetat med en samskapande process. Det är en del i ett arbete där vi på djupet utvecklar nya sätt att arbeta med museets samlingar och förmedling av kulturarv och engagerar unga länsbor i det arbetet. Nu bjuder vi bjuder in dig som är intresserad av museipedagogik, klimatfrågan och ett museums roll i förändring av sociala normer till en spännande workshop den 4 oktober. Sista anmälningsdag 15 september.

6

Välkommen på en härlig söndagsföreläsning med spännande berättelser om kvinnor ur länets historia följt av kaffe och kakbuffé. Idag är det ett extra stort och flerfaldigt Fruntimmersfika då vi firar att vi har haft denna programpunkt i 10 år.

9

12

Välkommen till länsmuseets barnlördagar! Här skapar vi fritt på olika teman och idag är temat Metall. Vi håller till i Pedagogen som ligger på våning 2 och det är gratis att vara med.

12

Ett sjumilasprång genom bergsbrukets historia med historikern Niklas Ulfvebrand och musikern Torbjörn Grass. Från 6 år och uppåt!

13

Lars Henning berättar om amatörfotografen Carl Henning.

15

26

Kom och lyssna på föredrag om de senaste arkeologiska undersökningarna och fynden i Västmanland.

26

Välkommen till länsmuseets barnlördagar! Här skapar vi fritt på olika teman och idag är temat Arkeologi - gör din egen runsten eller ett pärlhalsband. Vi håller till i Pedagogen som ligger på våning 2 och det är gratis att vara med.

9

Välkommen till länsmuseets barnlördagar! Här skapar vi fritt på olika teman och idag är temat Gör din egen tidskapsel - papperspåse eller ask. Den här gången är vi i Hörnan på entrétorget och det är gratis att vara med.

13

Föreläsning om förbannelser och fördärvande trolldom i fornnordisk religion och skandinavisk folktro med Tommy Kuusela.

19

23

Välkommen till länsmuseets barnlördagar! Här skapar vi fritt på olika teman och idag är temat Gör en mjukiskompis. Vi håller till i Pedagogen som ligger på våning 2 och det är gratis att vara med.

7

Välkommen till länsmuseets barnlördagar! Här skapar vi fritt på olika teman och idag är temat Jul. Vi håller till i Pedagogen som ligger på våning 2 och det är gratis att vara med.
Se arkivet