Tjejer, kvinnor och fruntimmer - konst och kulturarv på 30 min: Konsten att minnas

Tjejer, kvinnor och fruntimmer - konst och kulturarv på 30 min

Tisdag 5 mars kl 12.30-13

Karlsgatan 2, Västerås

Konstnären Elsa Celsing kanske många västeråsare känner till – men varför minns vi henne såväl och varför har andra konstnärer och personer fallit i glömska? I historien finns många kvinnor som under sin levandstid var välkända men som ändå inte fått plats i historieböckerna. Välkomna att minnas de som glömdes bort!

Tjejer, kvinnor och fruntimmer - konst och kulturarv på 30 min 5-8 mars håller Länsmuseet och Konstmuseet kortare lunchvisningar tillsammans med olika fokus inom temat kvinnor i historien och kvinnor i konsten. Fri entré!

Visningarna är ett samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västerås konstmuseum.