AW: I ett annat ljus

AW I ett annat ljus

Onsdag 30 oktober kl 17

Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås

Välkommen till Afterwork på Västmanlands läns museum!

Föreningen Kvinnohuset i Västerås konstutställning "I ett annat ljus – alla kan bidra till förändring" har under hösten fått en stor medial uppmärksamhet. Utställningen pågår fram till 10 november och består av fotografier från Mars & Kwon, videoillustrationer av AiM Produktion och berättelser från Kvinnohuset i Västerås.

Västmanlands Teater och Kvinnohuset bjuder in dig till en specialvisning!
Onsdagen 30 oktober kl 17.30 kommer skådespelarna Bodil Malmberg + Cicilia Sedvall och läser några av våldsutsatta kvinnor och barns berättelser från utställningen (ca 10 min.)
Redan från kl 17.00 visar vi Kvinnohusets jubileumsfilm* i Mimerbiografen. Kom i tid!

* 1979 startade Föreningen Kvinnohuset i Västerås sin verksamhet, att hjälpa kvinnor som utsätts för våld i nära relationer. I filmen skildras en viktig del av den lokala kvinnohistorien – 40 år av arbete för och av kvinnor. I intervjuer med de som varit med nästan från starten 1979 får vi följa föreningens utveckling fram till nu.

Anmäl gärna ditt intresse på evenemangets facebooksida!