Barnförbjuden visning

Fredag 14 februari kl 16

Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås

Fri entré OBS! Visningen vänder sig till er som är över 14 år.

Välkommen på en barnförbjuden visning på Länsmuseet på Alla hjärtans dag!

Varför inte starta kvällens hjärtefirande med en vandring genom kärlekens och de heta känslornas historia? Länsmuseets pedagoger tar er med på en tur genom våra utställningar från forntid till millennieskifte. Vi bjuder på berättelser om forntidens vilda brudlaupfester*, medeltidens syn på dubbelt hor, 1700-talets varma vänskapskärlek och 1900-talets kontaktannonser bland annat. Kärlek kryddat med lite sex och så berättelsen om vem Valentin egentligen var.

Visningen tar bara 45 minuter, så den som vill hinner fira kärleken också.
OBS! Visningen vänder sig till er som är över 14 år.

* Bröllop är ett ålderdomligt ord som har fornnordiskt ursprung. Brudlaup betecknade när bruden efter kontraktsöverkommelse inför giftermålet skyndade till den blivande makes hem med budskapet att uppgörelsen var klar och festen kunde börja.