INSTÄLLT! Fruntimmersfika

Fruntimmersfika på Länsmuseet

  Pågrund av rådande omständigheter har vi valt att ställa in dagens fruntimmersfika!Idag pratar vi om ännu fler kvinnliga fotografer! Under arbetet med utställningen ”Porträtt, postiljoner och picknick - västmanländska kvinnor bakom kameran”, hittade vi fler kvinnliga fotografer i arkivet. Vilka var dessa kvinnor?FRUNTIMMERSFIKA PÅ LÄNSMUSEET

Vad är Fruntimmersfika? Första söndagen i varje månad under vår- och höstterminen är det Fruntimmersfika på Länsmuseet. I Pedagogen på övre plan är det uppdukat till kafferep med broderade dukar och blommiga kaffekoppar. Efter en kortare berättelse om en kvinna från länet så fikar vi tillsammans och samtalar om allt från starka kvinnor till kaffebröd.

De allra flesta berättelser som blir ett Fruntimmersfika börjar med en tidningsartikel, ett foto, ett brev eller något annat spännande vi har hittat i vårt arkiv. Syftet med Fruntimmersfika är att lyfta fram kvinnornas historia. Det som är gemensamt för alla kända och okända kvinnor vi berättar om, är att de har koppling till Västmanland.

Namnet till trots, så är även män välkomna på Fruntimmersfika och det brukar vara en väldigt populär programpunkt så det är alltid bra att förboka sin plats. En biljett kostar 80 kr inkl föredrag och fika med 7 sorters kakor. Köps i Informationen på Karlsgatan 2.

Uppdukat bord i Pedagogen för Fruntimmersfika