Fruntimmersvecka på Karlsgatan 2

1 mars - 8 mars

Karlsgatan 2, Västerås

Fri entré på alla program förutom Fruntimmersfikat söndagen den 8 mars som kostar 80 kr

Västmanlands läns museum och Västerås konstmuseum uppmärksammar internationella kvinnodagen hela veckan 1-8 mars med program, föredrag och temavisningar. Utifrån våra utställningar kommer vi lägga lite extra fokus på kvinnliga fotografer.

Söndag 1.3 kl 12-16 Finissage Petra Hultman – Arbete i hemmet. Ta tillfället i akt och se videomontaget Arbete i hemmet en sista gång innan utställningen slutar.

Konst- och kulturhistorisk lunchvisning 30 min.
Tisdag 3.3 kl 12.30 Kvinnliga fotografer i museisamlingarna
Onsdag 4.3 kl 12.30 Kvinnlig blick på naturen
Torsdag 5.3 kl 12.30 Industrins kvinnor
Fredag 6.3 kl 12.30 Fredagsbrudar

Onsdag 4.3 Afterwork med föredrag!
kl 17.00 Mingel! Baren öppen hela kvällen.
kl 17.30 Quiz! Utmana dig och dina vänner och vinn fina priser från Karlsgatan Butik.
kl 18.00 Musikunderhållning NTI Gymnasiet
kl 18.15 Föredrag: Elin Berge berättar om projektet ”Awakening”. Elin Berge är dokumentärfotograf och har i många år utforskat världar som kretsar kring kvinnors kroppar, identiteter och övertygelser. Genom att skildra de fenomen hon möter med en medveten och öppen blick har hon lyckats skapa rum för reflektion och fördjupad dialog. Hennes bildserier är rum där betraktaren bjuds in att ifrågasätta sina invanda föreställningar.
kl 19.15 Musikunderhållning NTI Gymnasiet
kl 19.30 IKKR (Internationell kamp för kvinnors rättigheter) informerar om deras verksamhet

Söndag 8.3 Fruntimmersfika
OBS! Fullbokat! Tema: kvinnokamp! Ring tfn 021-393222 för eventuella restplatser.

Västerås konstmuseum och Västmanlands läns museum i samarbete med Skådebanan Västmanland.