Fruntimmersfika i Hörsalen

Fruntimmersfika på Länsmuseet

Söndag 1 november kl 14-15

Välkommen på en härlig söndagsföreläsning följt av kaffe och kakbuffé. Dagens fruntimmersfika handlar om Nanna Svartz. Nanna utnämndes till Sveriges första kvinnliga professor i medicin och blev den första kvinnliga professorn vid en statlig högskola. Född och uppvuxen i Västerås och initiativtagare till Gustav V:s forskningsinstitut vid Karolinska institutet.

Vad är Fruntimmersfika? Första söndagen i varje månad under vår- och höstterminen är det Fruntimmersfika på Länsmuseet. I höst håller vi det i Hörsalen så att vi kan hålla lämpligt avstånd till varandra under dessa speciella tider. Men vi dukar som vanligt till kafferep med broderade dukar och blommiga kaffekoppar. Efter en kortare berättelse om en kvinna från länet så fikar vi tillsammans och samtalar om allt från starka kvinnor till kaffebröd.

ANMÄLAN

Söndag 1 november kl 14-15

Hörsalen, Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås

80 kr/person inkluderar föreläsning och kakbuffé
  Antal platser: 24 st

Obligatorisk föranmälan sker till karlsgatan2@regionvastmanland.se senast tisdagen den 27 oktober

​ När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut här i programkalendern eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post. När vi ses på Karlsgatan 2 – håll avstånd till varandra, både inomhus och utomhus.Tvätta händerna ofta med tvål och vatten alternativt använd din egen eller den handsprit som finns på plats.