Barnlördag med kit - tema rymden

Den här barnlördagen blir lite annorlunda, men fortfarande full av skapande och pyssel! Från och med lördagen 17 april går det att hämta ut ett gratis pysselkit i informationen på Karlsgatan 2. I kitet finns diverse material och instruktioner för att skapa en egen rymdfarkost eller något annat inspirerat av rymden. Du pysslar hemma men får material och inspiration av oss!

Det kommer finnas totalt 30 kit och det är först till kvarn som gäller.
Kom ihåg att hålla avstånd när du hämtar ditt kit! 

Tema Rymden

Rymden har intresserat människor i alla tider. För jättelänge sedan trodde människorna att himlen var en stor kupol och att stjärnorna var eldar som brann. Sen uppfanns kikare och teleskop så människorna kunde se både stjärnor och planeter långt borta. Idag vet vi att rymden är jättestor, kanske oändlig, men fortfarande vet vi väldigt lite. Finns det andra varelser där ute? Hur stor är egentligen rymden? Och kommer vi kunna åka till en annan planet i framtiden?

Med hjälp av materialet i påsen kan du skapa din alldeles egna rymdfarkost! Hur vill du färdas bland stjärnorna? Eller kanske vill du hellre bygga en varelse du tror du kommer möta på en annan planet? Fantasin är oändlig precis som rymden!