FULLBOKAT! Gör en krympburk

Nyfiken att lära dig att göra täta sammanfogningar? På jakt efter funktionell förvaring? Tänkt att plastbanta? Under två dagar lär du dig grundläggande täljtekniker och gör en klimatsmart krympburk i färskt samt torrt trä.

Under ledning av Anja Sundberg, träslöjdare och skedsnidare från Sörmland lär du dig under två dagar grundteknikerna i att tälja genom att tillverka en klimatsmart och funktionell krympburk i färsk björk. Det är ett klassiskt sätt att sammanfoga en tät burk genom att krympa en bit urholkad björkstam kring en torr botten. Du kommer med andra ord att tälja både i färskt och torrt trä där du får använda olika skärande verktyg, täljhäst samt huggkubbe. På kursen får du grundläggande kunskaper om material, teknik och lämpliga verktyg.

Kursen vänder sig till dig som både är van och ovan att tälja. Det blir rast vid tillfälle och medtag eget fika och/eller enklare lunch då Karlsgatan Kafé tillsvidare är stängt på grund av pandemin.

GÖR EN KRYMPBURK

Lördag-söndag 25-26 september kl 10.00-16.00. Kurs 2 dagar.

Verkstaden i utställningen Hållbara rum, Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås.

FULLBOKAT! 6 platser (inkluderat både vuxna och barn). Från 9 år.

Obligatorisk föranmälan till anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se  Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt namn, e-postadress samt mobilnummer.

​  Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan få din plats! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut här i programkalendern eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post. När vi ses på Karlsgatan 2 – håll avstånd till varandra, både inomhus och utomhus. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten alternativt använd din egen eller den handsprit som finns på plats.

____________________________________________________

Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

#hållbararum
#slöjdhåller