Föreläsning: Ångbåt till Västerås 200 år

I år är det 200 år sedan den första ångbåtslinjen i Sverige startade, det var från Stockholm till Västerås. Dagen därpå gick de vidare till Arboga. Det här var den första riktiga förbindelsen över Mälaren. Det var sedan ångbåtar som gällde ända fram till 1947. Om detta berättar Lennart Rydberg som är ordförande i Stiftelsen Skärgårdsbåten som driver ångbåtstrafik till Mariefred.
Arrangeras i samarbete med Industrihistoriska föreningen.Föreläsning i hörsalen: Ångbåt till Västerås 200 år


  Onsdag den 1/9 kl 18.00

  Hörsalen, Karlsgatan 2, Västerås.

  Fri entré

  Begränsat antal platser

  Du som inte är medlem i Industrihistoriska föreningen anmäler dig till anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.seAnge följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt namn och namn på alla du  anmäler

Du som är medlem i Industrihistoriska föreningen anmäler dig direkt till Gunnel Lundin viaindustristaden@gmail.com
.

​  Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan få din plats! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut här i programkalendern eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.


Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post. När vi ses på Karlsgatan 2 – håll avstånd till varandra, både inomhus och utomhus. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten alternativt använd din egen eller den handsprit som finns på plats.

____________________________________________________

Datum: 1 september

Tid: 18:00 - 20:00