Boksläpp - Barnboksserie om demokrati!I år firar vi 100 år av demokrati i Sverige - nu släpper vi in barnen! Bokserien om Nora bjuder in de yngsta i det demokratiska samtalet genom att förklara det komplexa på ett lätt och kul vis. (3-8 år)

Kl.12:15 och 15:15 Högläsning för barn.
Lyssna på författaren Marléne Tamlin som berättar om böckerna och högläser boken Nora på nämndmöte. Passa sen på att tycka till om kommunens lekplatser direkt till tekniska nämndens ordförande Anna Thunell!

Kl. 14.00 Panelsamtal för vuxna
Låt barn vara barn? Panelsamtal om barn och demokrati, leds av författaren Marléne Tamlin. Preliminär gästlista:


  • Diana Kambugu, kultur- och samhällsentreprenör
  • Matilda Westerman, författare till bl.a. Du har rätt och Så funkar Sverige
  • Tjarls Metzmaa, civilsamhällespodden
  • Vicki Skure-Eriksson, ordförande förskolenämnden i Västerås


Dessutom premiär för boken Nora röstar som högläsningsfilm i bion!
Författaren Marléne Tamlin har arbetat med demokrati- och hållbarhetsfrågor i över 10 år, och debuterade som barnboksförfattare 2020 med populäraCovve och Tvålen - en barnbok om Covid-19.
"Böckerna är tydliga, lättsamma och lärorika med bra diskussionsfrågor i slutet av varje bok. Illustrationerna är tydliga och charmiga och visar på en mångfald bland karaktärerna som speglar vårt samhälle."/Karin Askerin, förskollärare och barnboksförfattareBOKSSLÄPP - BARNBOKSSERIE OM DEMOKRATI!


  Lördag 11/9 kl. 12.00 - 16.00

 Karlsgatan 2 .

  Fri entré

  Begränsat antal platser

 . Anmälan via e-post:anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se
Uppge vilken av programpunkterna du vill gå på (högläsning och vilket av klockslagen och/eller paneldebatt)
Filmen visas i bion i mån av plats under hela dagen och kommer att finnas kvar att se under hela demokratiåret.
.


​  Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan få din plats! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut här i programkalendern eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.


Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post. När vi ses på Karlsgatan 2 – håll avstånd till varandra, både inomhus och utomhus. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten alternativt använd din egen eller den handsprit som finns på plats.

____________________________________________________

Datum: 11 september

Tid: 12:00 - 16:00