Ute blåser rösträttsvind

Bildtext: Styrelsen i Föreningen för kvinnans politiska rösträtt i Västerås 1918. Fotograf okänd. Bildkälla: Västerås stadsarkiv. Bilden är kolorerad med DeOldify.

Föredrag med arkivarie Johan Andersson från Västerås stadsarkiv om de kvinnor i Västerås och Västmanland som engagerade sig för rösträtten och medverkade till demokratins genombrott i Sverige 1918 - 21. Kampen för kvinnlig rösträtt var en folkrörelse, som engagerade tiotusentals kvinnor över hela landet i början av 1900-talet. I Arboga grundades länets första rösträttsförening 1904 och Västerås följde efter två år senare. Johan Andersson berättar om pionjärkvinnorna i Västerås och Västmanland som kämpade för rösträtten och deras spännande levnadsöden.

Arrangeras i samarbete med Västerås stadsarkiv med anledning av utställningen ”Fira demokratin!” från Sveriges riksdag som visas på museet 28 augusti-14 november.

Ute blåser rösträttsvind – Kvinnors kamp för rösträtt i Västerås och Västmanland

Onsdag 15 september kl 17.30-19.00

Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås

Begränsat antal platser

Obligatorisk föranmälan till anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se. Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, önskad tid, ditt namn, e-postadress samt mobilnummer.

​  Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan få din plats! När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut här i programkalendern eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Med reservation för ändringar med kort varsel!
Visa omtanke. Håll avstånd till varandra och stanna hemma om du känner dig sjuk.

Datum: 15 september