Ute blåser rösträttsvind - Kvinnors kamp för rösträtt i Västerås och VästmanlandBildtext:Styrelsen i Föreningen för kvinnans politiska rösträtt i Västerås 1918. Fotograf: okänd.
Bilkälla: Västerås stadsarkiv. Bilden är kolorerad med DeOldify.

Föreläsning med Johan Andersson
Föredrag med arkivarie Johan Andersson från Västerås stadsarkiv om de kvinnor i Västerås och Västmanland som engagerade sig för rösträtten och medverkade till demokratins genombrott i Sverige 1918 - 21. Kampen för kvinnlig rösträtt var en folkrörelse, som engagerade tiotusentals kvinnor över hela landet i början av 1900-talet. I Arboga grundades länets första rösträttsförening 1904 och Västerås följde efter två år senare. Johan Andersson berättar om pionjärkvinnorna i Västerås och Västmanland som kämpade för rösträtten och deras spännande levnadsöden.

Arrangeras i samarbete med Västerås stadsarkivmed anledning av utställningen ”Fira demokratin!” från Sveriges riksdag som visas på museet 28 augusti-14 november.Ute blåser rösträttsvind – Kvinnors kamp för rösträtt i Västerås och Västmanland
 


  Onsdag 15/9 kl. 17.30-19.00. Karlsgatan 2

  Fri entré

  Begränsat antal platser 

 . Obligatorisk föranmälan:anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se. Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, önskad tid, ditt namn, e-postadress samt mobilnummer.
Frågor: Kontakta Kerstin Söderström, Norbergs Bergslags Hemslöjdsförening, 070-238 06 82.
.

​  Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan få din plats! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut här i programkalendern eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.


Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post. När vi ses på Karlsgatan 2 – håll avstånd till varandra, både inomhus och utomhus. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten alternativt använd din egen eller den handsprit som finns på plats.
____________________________________________________

Datum: 15 september

Tid: 17:30 - 19:00