FULLBOKAT! Boksläpp Skuggorna

FULLBOKAT!

Välkommen på boksläpp för Skuggorna - en berättelse om Hamiltons på Högfors av författaren Yvonne Gröning. Boken Skuggorna är en biografisk berättelse om en familj, en tid och en plats. Den gläntar på dörren till det förflutna– läsaren har bara att stiga in i familjen Hamiltons värld i det tidiga 1900-talet.

Familjefadern, Hugo Hamilton var landshövding i Gävleborgs län mellan 1900 och 1918. Hans barn växte upp på Gävle slott och på Högfors bruk i Karbenning, Västmanland. I boken är det syskonen Viveca och Adolf som står i centrum för berättelsen.

Författaren, Yvonne Gröning, har tagit del av dagböcker och brev från en tid då familjens liv präglades av djup tragik, självmord och död. En tid av världskrig, klassmotsättningar och pandemin Spanska sjukan. Där finns också kärlek, en stark sammanhållning och oväntad poesi. Syskonen träder fram ur skuggorna och vi får möta dem på ett sätt som vi inte har gjort tidigare.

Yvonne Gröning närvarar vid boksläppet och skådepelaren Cicilia Sedvall läser ett stycke ur boken.

Boken ges ut av Västmanlands läns museum och Västmanlands Hembygdsförbund och är tryckt med bidrag från Gästriklands Kulturhistoriska Förening och Gästriklandsfonden.

För att förhindra ytterligare spridning av Covid hjälps vi åt att hålla avstånd. Vi har begränsat antal deltagare på evenemang så att avstånd kan hållas. Handsprit och munskydd finns tillgängliga.

Boksläpp skuggorna

Fredag 10 december kl 14

Biografen, Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås.

FULLBOKAT!

Obligatorisk föranmälan till anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se  Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt namn, e-postadress samt mobilnummer.

Vaccinationspass krävs.

​  Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan få din plats! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut här i programkalendern eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Avanmäl gärna att du inte kommer via e-post.