Jag, mamma och Förintelsen

Den 26 januari kl 18 uppmärksammar vi Förintelsens minnesvecka med teaterföreställningen "Jag, mamma och Förintelsen" av och med Eva Dällerud.

Det började med ett gräl mellan mor och en tonårig dotter. Mamman ilsken för att dottern inte lämnade ut något om sig själv. Dottern likaså om sin mamma.”Du berättar aldrig något för mig”. Orden som öppnade kranarna och som fick Eva Dälleruds mamma att till slut berätta om sina upplevelser i Hitlers förintelseläger. Eva gestaltar nu det hon fått veta om sin mammas upplevelser i föreställningen ”Jag, Mamma och Förintelsen”.

”Aldrig mer”, sa man efter Förintelsen. Eva Dälleruds mamma kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn år 1945 med hjälp av Röda korset. Hon hade då överlevt flera förintelse- och koncentrationsläger. 1954 föddes Eva. Det här är en personlig berättelse från både första och andra generationen. 

Det är en enmansföreställning men Eva är inte helt ensam på scenen. Mamma Elisabeth är med, gestaltad av en docka som dockmakerskan Annika Arnell gjort. 

Målgruppen för föreställningen är från 12 år och uppåt.

Jag, mamma och Förintelsen


  Onsdag 26 januari kl 18

  Hörsalen, Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås.

  Fri entré

  45 platser. Från 12 år.

  Obligatorisk föranmälan till anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se  Ange följande uppgifter i din anmälan: Teater 26/1, ditt namn, e-postadress samt mobilnummer.


​  Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan få din plats! Som deltagare behöver du vara på plats minst 15 minuter innan för att vi ska kunna pricka av och börja vid utsatt tid. När arrangemanget är fullbokat skrivs det ut här i programkalendern eller så får du ett e-postmeddelande om att det tyvärr är fullsatt.För att förhindra ytterligare spridning av Covid hjälps vi åt att hålla avstånd. Vi har begränsat antal deltagare på evenemang så att avstånd kan hållas. Handsprit och munskydd finns tillgängliga.