Fruntimmersfika

Välkommen på en härlig söndagsföreläsning följt av kaffe och kaka. Dagens fruntimmersfika handlar om Fanny Wenström som är ursprunget till vårt fruntimmersfika.  Du får höra berättelsen om Fannys liv genom hennes egna dagboksanteckningar.

Vad är Fruntimmersfika? Första söndagen i varje månad under vår- och höstterminen är det vanligtvis Fruntimmersfika på Länsmuseet. Vi dukar till kafferep med broderade dukar och blommiga kaffekoppar. Efter en kortare berättelse om en kvinna från länet så fikar vi tillsammans och samtalar om allt från starka kvinnor till kaffebröd.

fruntimmersfika fanny wenström

Söndag 6 februari kl 14-15

Pedagogen, Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås

80 kr fika och föredrag

Begränsat antal platser

Obligatorisk anmälan till anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se Skriv ”Fruntimmersfika 6/2” i ämnesraden. Ange ditt namn , mejladress och mobilnummer.

För att förhindra ytterligare spridning av Covid hjälps vi åt att hålla avstånd. Vi har begränsat antal deltagare på evenemang så att avstånd kan hållas. Handsprit och munskydd finns tillgängliga.