Filurjakten - Öransson

I utställningarna har vi inte bara en massa saker utan också en hel del olika ljud.
Nu ska du göra som Öransson och spetsa öronen!
Leta upp tio olika ljud och skriv ner var i utställningarna du hörde dem.

Vill du göra det lite extra spännande så kan du få låna en ögonbindel! Då är det bäst om du har en kompis med dig som kan leda dig genom utställningarna. Kanske behöver du gå lite fram och tillbaka.

Lycka till!

Filurjakten - fånga alla!

Samla 3, 6 eller alla 9 filurer under 2022 och få ett fint pris vid jul!
Du kan fånga en filur när du deltar i olika aktiviteter på länsmuseet. Du får då ett klistermärke med filuren du fångat och sätter det på ditt samlarblad.
Håll utkik på länsmuseets sociala medier och här på länsmuseets hemsida så missar du inte din chans att fånga Hjärtrud, Drak-Ulla, Öransson eller någon annan filur!

Allt material du behöver för att vara med i Filurjakten får du från våra kompisar i Informationen.

Filurjakten - FÅNGA Öransson

14 maj kl 12-16

Utställningarna, Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås

Gratis!