Fruntimmersonsdag

Onsdag 6 mars kl 17-20

Karlsgatan 2, Västerås

Västmanlands läns museum och Västerås konstmuseum bjuder in till en kväll på Karlsgatan 2 i kvinnodagens tecken! Inför internationella kvinnodagen, 8 mars, vill vi uppmärksamma kvinnor i konsten och historien. Kvällen bjuder på allt från bubbel, sång och quiz till föreläsning och samtal. Alla är välkomna – oavsett om du definierar dig som fruntimmer eller inte!

PROGRAM

kl17 Fruntimmersbubbel! Vi kickar igång kvällen med mingel och bubbel. Baren är öppen hela kvällen!

kl17.30 Qvinnoquiz – delta och vinn i qvinnodagsquizet.

kl18 Föreläsning med kvinnohuset.

kl18.20 Musikunderhållning med elever från NTI-gymnasiet.

kl18.30 Filmvisning: Siri Derkert Trilogy.
Siri Derkerts mod, tvivel och drivkraft inspirerade dansare och koreograf Teresia Björk till att skapa tre scenverk om Derkert mellan åren 2014–2017. Filmen Siri Derkert Trilogy bygger på dessa verk som Bengt Wanselius och Håkan Larsson följt och filmat. När Teresia Björks trilogi (av scenverk) bjöds in av olika länder väcktes frågan om att möjliggöra gästspel, när en del scener är relativt begränsade.

Jag sa “Vi gör en konstfilm” till Håkan Larsson. Håkan har skapat filmen utan hänsyn till dansföreställningarna, men i dialog med mig” Jag strävar mot det mer filmiska i mitt arbete, säger Teresia Björk. Men hennes egensinniga signum finns kvar i filmen. Vi har behållit det som jag tycker är viktigt med Siri Derkert – saker hon har gjort, uttryckt om till exempel kvinnokampen och allas lika värde.

kl18.50 Eftersnack med Teresia Björk och Håkan Larsson: Siri Derkert Trilogy.

kl19.20 Musikunderhållning med elever från NTI-gymnasiet.

Kvällen är ett samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västerås konstmuseum.