Vi söker en byggnadsantikvarie!

Byggnadsantikvarie sökes till Västmanlands läns museum Foto Västmanlands läns museum

Är du byggnadsantikvarie? Söker du en tjänst där du både får arbeta självständigt samt tillsammans med andra i projekt? Då är det kanske dig vi söker!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter

Då en av våra byggnadsantikvarier ska vara föräldraledig söker vi dig som är byggnadsantikvarie och har ett extra intresse för att arbeta med att ta fram kommunala kulturmiljöunderlag. Arbetsuppgifterna består av byggnadsinventering under fältsäsong men även löpande handläggning av olika bebyggelseantikvariska uppdrag. I arbetet ingår rådgivning i byggnadsvård, antikvarisk medverkan, remissvar i bygglovs- och detaljplanefrågor samt olika utrednings- och förundersökningsuppdrag. Att arbeta i externt och internt initierade projekt är en central del av verksamheten

Om arbetsplatsen

Västmanlands läns museum med arbetsplatser i Västerås och Hallstahammar bedriver verksamhet i hela länet med inriktning på samarbete i olika nätverk och förmedling av kulturarv. Vi satsar på utveckling av verksamheten och nya arbetsformer, där bland annat kulturmiljövården är integrerad i museets arbete. Länsmuseet är en del av Region Västmanland.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen som byggnadsantikvarie.Det är meriterande om du har erfarenhet av byggnadsantikvariskt arbete som inventering, rådgivning, antikvarisk medverkan, kulturhistorisk värdering samt GiS.

Du har lätt för att uttrycka dig i svenska språket, i såväl tal som skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Körkort B krävs för tjänsten.

Som person är du tillmötesgående i ditt arbetssätt och har vilja och intresse att hjälpa andra. Du tar ansvar för dina uppgifter, fattar självständiga beslut och uppnår resultat i ditt arbete. Du har lätt för att möta nya människor och att entusiasmera, är nyfiken och noggrann.

Anställningsvillkor

Tidsbegränsad anställning, vikariat, heltid i 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning.

Tillträde i juni 2019 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 22 april 2019.

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: Allt mellan himmel och Västmanland

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Jennie Schaeffer
Länsmuseichef