Vi söker en byggnadsantikvarie!

Byggnadsantikvarie sökes till Västmanlands läns museum Foto Västmanlands läns museum


Är du byggnadsantikvarie? Vill du arbeta med att göra vårt kulturarv tillgängligt för andra? Söker du en tjänst där du både får arbeta självständigt samt tillsammans med andra i projekt? Då är det kanske dig vi söker!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.Arbetsuppgifter


Dina arbetsuppgifter varierar beroende på de uppdrag du arbetar med. Arbetsuppgifterna består av löpande handläggning av olika bebyggelseantikvariska uppdrag samt arbete i projekt. I arbetet ingår rådgivning, antikvarisk medverkan, samt inventering och olika utredningsuppdrag. Att arbeta i externt och internt initierade projekt är en central del av verksamheten.

Dina arbetsuppgifter består även av att tillgängliggöra vårt kulturarv och öka medborgares delaktighet i kulturmiljöarbetet t ex genom visningar, föredrag eller kurser. Du kommer att vara en del av ett utvecklingsarbete för kulturarvsfrågor inom hela Västmanland tex genom att ingå i redaktionsgruppen för webbplattformen Kulturarvsportalen och genom samverkan med olika aktörer som kommuner, Länsstyrelsen och Västmanlands Turism.Om arbetsplatsen

Västmanlands läns museum med arbetsplatser i Västerås och Hallstahammar bedriver verksamhet i hela länet med inriktning på samarbete i olika nätverk och förmedling av kulturarv. Västmanlands läns museum vill bidra till ett levande kulturliv i hela länet och aktivt medverka i den regionala samhällsutvecklingen.   Västmanlands läns museum är en publik arbetsplats och här ryms verksamheter som utställningar, arkiv, föremålsmagasin, kulturmiljövård och en bred programverksamhet. En arbetsdag här är omväxlande och du kan möta många olika människor i ditt jobb. Kulturmiljövårdsgruppen är arbetar tillsammans som ett team och kulturmiljövården är integrerad i museets arbete. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla verksamheten. Länsmuseet är en del av Region Västmanland.Kvalifikationer


Vi söker dig som har akademisk examen som byggnadsantikvarie. Du har kunskap om och erfarenhet av byggnadsantikvariskt arbete, som inventering, rådgivning och antikvarisk medverkan.

Har du även utbildning i projektledning och inom kommunikationsområdet ser vi det som positivt. Erfarenhet av projektledning samt medverkan i projekt är meriterande. Har du tidigare arbetat med att tillgängliggöra kulturarv och öka medborgares delaktighet i kulturmiljöarbetet så är det en merit. Vi ser gärna att du har erfarenhet i att visuellt tillgängliggöra information samt har kunskaper i Photoshop och InDesign. Har du erfarenhet av GIS är det ett plus. Vidare har du lätt för att uttrycka dig i svenska språket, i såväl tal som skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Som person är du tillmötesgående i ditt arbetssätt och har vilja och intresse att hjälpa andra. Du tar ansvar för dina uppgifter, fattar självständiga beslut och uppnår resultat i ditt arbete. Du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och är drivande, kontaktskapande/nätverkande och kommunikativ.

Körkort B krävs för tjänsten.
Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid.

Tillträde efter 1 september eller enl överenskommelse.


Välkommen med din ansökan senast 26 maj 2019.


Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.
Kontaktpersoner

Jennie Schaeffer, länsmuseichef  Västmanlands läns museum
021-17 62 10,  sms 072-14 50 298 

Ingrid Eriksson, facklig representant DIK
021-39 32 70

Mats Arnell, facklig representant Vision
021-39 32 62
ANSÖK HÄR