Vad är det med folk nuförtiden?

Sommarjobbare Koldioxidteater

26 juni öppnade sommarjobbarna från projektet Koldioxidteater på Västmanlands läns museum, period 1, sin utställning "Vad är det med folk nuförtiden?".

Sommarjobbarna är mellan 15 och 19 år gamla. De har under året deltagit i museets projekt Koldioxidteater och arbetat med deltagande teater och miljöfrågor tillsammans med museets personal, forskare och designers från forskningsinstitutet RISE och Syddanskt universitet. Utställningen har de gjort med hjälp av barn för att informera sig själva och andra om hur vi borde behandla vår jord bättre.

Utställningen står kvar till 6 oktober och kommer att fyllas på av fler sommarjobbare i period 2 i augusti. Varje period är 3 veckor/100 timmar. Sommarjobben är ett samarbete med Västerås stad men eftersom en del av ungdomarna kommer från andra kommuner i länet är just de anställda av regionen.

Följ dem gärna på deras facebooksida Co2theatre​ eller instagramkonto Co2theatre