FULLSATT! Minnesvärd heldagstur i norra Västmanland

Söndag 3 november kl 08.30

Buss från Karlsgatan 2, Västerås kl 08.30, Fagersta bruksmuseum kl 10.00

155 kr/person inkluderar bussresa, fika och lunch

FULLSATTBoka din resa här Sista anmälningsdagen 27 oktober. Observera! Begränsat antal platser.

Folkhemsturen är en tidsresa genom Sveriges moderna historia med begreppen folkhemmet och ”Sweden, the middle way” i centrum. Stora delar av Västmanland är en perfekt spegling av denna tid. Under den här specialturen med Västmanlands läns museum och Folkhemsturen åker vi till de modernistiska pärlorna Fagersta och Norberg i den norra delen av länet, två tungviktare inom svensk industrihistoria. Ciceroner är historikerna Rebecca Svensson och Niklas Ulfvebrand från Folkhemsturen.

Turen tar omkring 8 timmar och inkluderar retrofika, klassisk söndagsmiddag till lunch, veteranbuss, besök i spännande miljöer, någon liten överraskning, massor av kunskap och vida perspektiv på det explosiva 1900-talet och det svenska välfärdssamhället.

Vill du åka med från Västerås? Då hoppar du på bussen som går från Karlsgatan 2, Västerås kl 08.30

Vill du åka med från Fagersta? Då börjar din resa kl 10 på Bruksmuseet.

Bussen påbörjar sin resa tillbaka kl 17.30 med ett första stopp i Fagersta och sedan Västerås