Jag hoppas att unga kommer förstå

Sommarjobbare Koldioxidteater


Under sommaren har vi haft 10 sommarjobbare under två perioder hos oss i samband med projektet Koldioxidteater. Projektet startades i februari och har under våren bestått av bland annat djupa diskussioner om klimatfrågor och interaktiv improvisationsteater. Sommarjobbarna har låtit kreativiteten flöda innanför museets väggar, men de har också utfört olika uppdrag på stan och i länet. 

De första 7 sommarjobbarna satte upp utställningen ”Vad är det med folk nuförtiden?” som invigdes den 26 juni. De tog hjälp av ett fritidshem för att skapa material till utställningen. Utställningen var en interaktiv utställning där man hade möjlighet att rita affischer om hur man ser på klimatet. 

Resterande sommarjobbare är mitt i sin arbetsperiod där de har satsat på att nå de årsrika. Detta för att få åsikter från olika generationer när det gäller klimatet. Utställningen "Jag hoppas att unga kommer förstå" invigs i Hörnan här på Karlsgatan 2 den 14 augusti klockan 15:00.  

Sommarjobbarna är mellan 15 och 19 år gamla. De har under året deltagit i museets projekt Koldioxidteater och arbetat med deltagande teater och miljöfrågor tillsammans med museets personal, forskare och designers från forskningsinstitutet RISE och Syddanskt universitet. 

Utställningen står kvar till 6 oktober. Sommarjobben är ett samarbete med Västerås stad men eftersom en del av ungdomarna kommer från andra kommuner i länet är just de anställda av regionen.

Följ dem gärna på deras facebooksida Co2theatre​ eller instagramkonto Co2theatre