Museihuset Karlsgatan 2 öppet för besök

Information i samband med corona

UPPDATERAD INFORMATION 1 april 2020

Pågrund av rådande situation kommer Karlsgatan 2 ha stängt under påskhelgen. Följande öppettider gäller:

9.4 Skärtorsdag 10-17
10.4 Långfredag stängt
11.4 Påskafton stängt
12.4 Påskdagen stängt
13.4 Annandag påsk stängt

UPPDATERAD INFORMATION 31 mars 2020

Museet är fortsatt öppet att besöka på egen hand, men vi följer regeringens beslut och begränsar besökarantalet till max 50 besökare samtidigt i de publika ytorna. Vi räknar därför varje besökare för att garantera att max 50 personer är i anläggningen samtidigt.

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra besökare. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.

De aktuella öppettiderna är tisdag - fredag kl 10-17 och lördag - söndag kl 12-16

UPPDATERAD INFORMATION 30 mars 2020

Från och med 1 april ändrar vi våra öppettider tillfälligt och tar bort kvällsöppet på onsdagar. De aktuella öppettiderna är nu tisdag-fredag kl 10-17 och lördag-söndag kl 12-16.

UPPDATERAD INFORMATION 24 mars 2020

Museet är öppet som vanligt för besök men all programverksamhet på Karlsgatan 2 är inställd till och med 30 april. Några av våra visningar kommer att sändas i våra sociala medier. Följ oss gärna där! Länkar hittar du längst ner på sidan.

Arkiv och bibliotek är stängt från och med 17 mars tillsvidare.

UPPDATERAD INFORMATION 23 mars 2020

Karlsgatan 2 följer Folkhälsomyndighetens råd kring att förhindra Coronavirusets spridning. Vi har därför beslutat att Konstmuseet och Länsmuseets ställer in alla programpunkter till och med  den 30 mars.

Museihuset och våra utställningar håller öppet som vanligt och vi välkomnar er som vill besöka museet på egen hand!

Om du känner dig förkyld eller sjuk, ber vi dig att avstå besök. Vi följer hela tiden situationen och dess utveckling. Vi uppdaterar här på hemsidan löpande. Har ni några funderingar är ni välkomna att höra av er till oss!

UPPDATERAD INFORMATION 17 mars 2020

Karlsgatan 2 följer Folkhälsomyndighetens råd kring att förhindra Coronavirusets spridning. Vi har därför beslutat att ställa in alla programpunkter. Konstmuseet fram till den 22 mars och Länsmuseets till den 30 mars.

UPPDATERAD INFORMATION 16 mars 2020

Arkiv och bibliotek på Karlsgatan 2 är från och med imorgon tisdag 17 mars stängt tillsvidare. Detta på grund av omsorg om våra besökare som ofta är äldre och då tillhör en riskgrupp.

Även om det inte går att besöka arkivet fysiskt så går det att mejla eller ringa som vanligt. Kontaktuppgifter hittar du på länsmuseets webbsida.

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär och tackar för din förståelse.

INFORMATION 13 mars 2020
Karlsgatan 2 håller tills vidare öppet som vanligt. Museihuset följer regeringens, Folkhälsomyndighetens och Region Västmanlands beslut och rekommendationer kring hanteringen av Corona-viruset. Det innebär att vi har öppet som vanligt men vi räknar antalet besökare så det inte överskrider 500 personer. Antal platser till våra evenemang och event begränsas till 50 personer.

För att förhindra spridning av Corona-viruset genomför vi följande åtgärder
Skärpta städrutiner i de publika delarna.
”Tvätta händerna”-skyltar har satts upp på toaletter i den publika miljön.

Vi följer händelseutvecklingen noga och uppdaterar med löpande information.
Vi ber om ursäkt för eventuella besvär och tackar för din förståelse.

Har du frågor om bokade biljetter till event kan du höra av dig till
Informationen på Karlsgatan 2 via epost karlsgatan2@regionvastmanland.se eller tfn 021-39 32 22