Ledig tjänst: Museikoordinator till Kulturservice

När då var nu forntidens folk och fä
23 mars 2020

Informationen på Karlsgatan 2 Foto Kim Norman

Museikoordinator till KulturserviceTill Besöksservice på Karlsgatan2 söker vi nu dig som kan vara museihusets ansikte utåt. Vi söker dig med kulturintresse, hög servicekänsla och som är bekväm i möten med människor både enskilt och när du står inför en grupp. Tillsammans med dina trevliga kollegor bidrar du till att skapa de bästa förutsättningarna för ett rikt och varierat kulturutbud för länets invånare. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Arbetsuppgifter

Besöksservice är en intern och extern servicefunktion som jobbar mot alla Karlsgatan 2s verksamheter. Du är den första som besökarna möter och bemötande och värdskap är de viktigaste delarna i ditt arbete. För att hålla en hög nivå i ditt värdskap och för att kunna hålla visningar ingår det att du håller dig uppdaterad om museernas utställningar och om de verksamheter som bedrivs i huset. Genom ett aktivt värdskap finns du ute i utställningssalarna för att ha dialog med besökare och bevaka föremål och konstverk. 

I receptionen tar du emot inkommande samtal och slussar vidare till resten av verksamheterna och svarar på frågor. Härifrån koordinerar du också lokalbokningar från externa och interna aktörer. Annan administration förekommer också. Vid programverksamhet och evenemang är du behjälplig med möblering och viss teknisk expertis. I tjänsten ingår också att vara butiksmedarbetare i Karlsgatan2s butik, där du hjälper kunden till ett bra köp.

Ordinarie arbetstid är dagtid och det ingår även arbeta cirka en kväll i veckan samt var tredje helg. 


Om arbetsplatsen

Kultur och ideell sektor är en verksamhet inom Centrum för regional utveckling som består av tre enheter. Västmanlands läns museum, Kulturutveckling samt Kulturservice. I verksamheten ingår även Konsten i vården, Taltidningen samt bidrag till föreningar och organisationer. Kultur och ideell sektor har det övergripande ansvaret för regional kulturverksamhet och Region Västmanland ingår i Kultursamverkansmodellen.

Enheten Kulturservice, som du kommer vara del av, arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för ett rikt och varierat kulturutbud för länets invånare genom att stödja Kultur och ideell sektor och verksamheterna på Karlsgatan2.


Kvalifikationer

Du som söker har en komplett gymnasieutbildning och det är ett plus med relevant högskoleutbildning för ändamålet, inom områden såsom konst, kulturarv eller humaniora. För att vara aktuell för tjänsten ska du ha arbetat med service och bemötande tidigare, gärna inom museum eller annan publik verksamhet inom till exempel konferens eller hotell. Det är meriterande om du har arbetat med konferenser och event tidigare och om du har genomfört visningar och har erfarenhet av att tala inför grupp på ett engagerande och pedagogiskt sätt. Förutom goda svenska kunskaper i tal och skrift behöver du kunna kommunicera på engelska när det behövs. Du behöver också ha god vara av att jobba i Windows Office. Kassavana är ett plus.

Det är avgörande för tjänsten att du har ett intresse för kultur, att du är framåt och initiativtagande i sociala kontakter och att du tycker om att stå inför folk och förmedla. När du kommunicerar med andra så är du pedagogisk och tydlig och har en förmåga att anpassa dig till olika målgrupper. Du är uppmärksam och tillmötesgående och anstränger dig för att hjälpa andra och att leverera lösningar. Arbetsmängden och tempot kan växla och då är du flexibel och kan ställa om och lägga ner extra engagemang när det behövs. Du tillhör en servicefunktion som har många kontaktytor, både internt mot verksamheten och mot publiken och även om det kan vara många som påkallar din uppmärksamhet är du stabil, tillmötesgående och alltid trevlig i ditt bemötande. 


Anställningsvillkor

Sysselsättningsgraden är 75 % och tillträdet är enligt överenskommelse. Provanställning kan komma tillämpas. 

Välkommen med din ansökan senast 10 april 2020

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm


Kontaktpersoner

Jonas Bresser
Enhetschef
076-69 67 848

Ingrid Eriksson
Facklig repr. DIK
021-39 32 70

Mats Arnell
Facklig repr. Vision
021-39 32 62ANSÖK HÄR