Faktarum med arkiv och bibliotek

ARKIV OCH BIBLIOTEK


UPPDATERAD INFORMATION  I SAMBAND MED CORONAVIRUSET

Arkiv och bibliotek på Karlsgatan 2 är från och med imorgon tisdag 17 mars stängt tillsvidare. Detta på grund av omsorg om våra besökare som ofta är äldre och då tillhör en riskgrupp. Vi har inte heller möjlighet att desinficera material och ytor i den utsträckning som skulle behövas.

Det är också svårt för våra medarbetare som jobbar där inne att hålla ett säkert avstånd till våra besökare. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär och tackar för din förståelse.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I vårt arkiv och bibliotek kan du som besökare få ta del av mycket spännande från länets historia! Gamla tidskrifter, böcker, olika slags handlingar, brev, dagböcker och foton är exempel på vad som finns bevarat i vårt arkiv och bibliotek på cirka 1500 hyllmeter.

Det är hit som forskare, skolelever eller privatpersoner kan komma för att söka information om sitt nyinköpta hus, bläddra bland gamla fotografier och berättelser om platser och människor från länet eller läsa inbundna årgångar av Västmanlands läns tidning från slutet av 1800-talet. 

Det går också att sitta ner i vårt referens- och forskningsbibliotek som är öppet för allmänheten. Här kan du hitta litteratur inom många olika ämnesområden, främst sådana som har anknytning till länsmuseets verksamhet, till exempel om kulturhistoria, arkitektur, byggnadsvård, arkeologi, bergsbruk, konsthantverk och lokalhistoria.


Om det är något speciellt du redan innan ditt besök vet att du söker efter eller om du behöver besöka oss utöver våra vanliga öppettider så kan du höra av dig genom att ringa eller skicka e-post.


ÖPPETTIDER

Helgfri tisdag-fredag kl 10-16
Lunchstängt mellan kl 12-12.45

KONTAKT
Vill du komma i kontakt med personalen i vårt arkiv och bibliotek hittar du deras kontaktuppgifter här​

 Arkiv och bibliotek