Faktarum med arkiv och bibliotek

ARKIV OCH BIBLIOTEKI vårt arkiv och bibliotek kan du som besökare få ta del av mycket spännande från länets historia! Gamla tidskrifter, böcker, olika slags handlingar, brev, dagböcker och foton är exempel på vad som finns bevarat i vårt arkiv och bibliotek på cirka 1500 hyllmeter.

Det är hit som forskare, skolelever eller privatpersoner kan komma för att söka information om sitt nyinköpta hus, bläddra bland gamla fotografier och berättelser om platser och människor från länet eller läsa inbundna årgångar av Västmanlands läns tidning från slutet av 1800-talet. 

Det går också att sitta ner i vårt referens- och forskningsbibliotek som är öppet för allmänheten. Här kan du hitta litteratur inom många olika ämnesområden, främst sådana som har anknytning till länsmuseets verksamhet, till exempel om kulturhistoria, arkitektur, byggnadsvård, arkeologi, bergsbruk, konsthantverk och lokalhistoria.


Om det är något speciellt du redan innan ditt besök vet att du söker efter eller om du behöver besöka oss utöver våra vanliga öppettider så kan du höra av dig genom att ringa eller skicka e-post.


ÖPPETTIDER

Helgfri tisdag-torsdag kl 10-16
Lunchstängt mellan kl 12-13

KONTAKT
Vill du komma i kontakt med personalen i vårt arkiv och bibliotek hittar du deras kontaktuppgifter här​

 Arkiv och bibliotek